2010. febr. 1.

Hull(t) a hó....

Ez az idei tél valahogy irtó hosszúra sikeredik. Ma már február van, ami ugye a farsang hónapja, amikor kiűzik a telet, hogy jöhessen a tavasz. Ezügyben most elég szkeptikus vagyok, már csak a hétvégén lehullott iszonyatos mennyiségű hó miatt is. Mert szép amúgy, tényleg.. meg jó nagy, lehetett benne játszani, hógolyózni, építeni belőle, de most már a hátam közepére sem hiányzott. Amúgy sem vagyok vele túlságosan jóban, újabban már az sem érdekel, hogy karácsonykor nem esik.
Itt nálunk meg aztán különösen nagy műsorszám van csinálva ebből is. Nem elég, hogy vidék, és itt aztán nincs kecmec, lapátolni, söpörni, szórni mindent kell, mert "mitszólnak", ha nem. Ez még meg van fejelve azzal a sokgenerációs együtt lakással, ami igazán szuper, meg minden... csak nem ebben a családban. Mert egy-egy hóeséses nap úgy néz ki, hogy nagyanyám már hajnali háromtól nem alszik, azon morfondírozva, hogy vajon esik e a hó. Ha látja is az ablakból, hogy "már fehérít" az út, akkor aztán főleg nem alszik. Egyébként is ötkor kel minden nap, ő maga sem tudja, minek.. de ilyenkor már háromnegyed ötkor kipattan az ágyból, és azzal a lendülettel felrázza az egyébként jóalvó nagyapámat is, hogy gyere, mert esett.. Ő meg megy. És bizony, hajnali ötkor teljes egyetértésben nekiállnak havat söpörni, lapátolni, miközben minden másodpercben szidnak bennünket, amiért még alszunk. Aztán napközben sem javul a helyzet, mert azt nem szabad megvárni, hogy legyen egy-két centi hó a járdán, és mondjuk legyen értelme egyáltalán nekiállni. Nem... negyedóránként mártírképpel ki kell vonulni és rommá ázni a szakadó hóban, miközben megint még a keresztvizet is leszedik rólunk, amiért el tudjuk nézni, hogy ők dolgoznak. Ez volt a hétvégén is. A forgatókönyv örök, független a leesett hó mennyiségétől, és minden mástól is. Mondhattuk, hogy ne menjen ki tízpercenként, mert hatalmas pelyhekben esik, és semmi értelme annak, amit csinál, meg különben is porhó, és igazán nem tart majd semeddig sem ellapátolni, ha már kicsit kevésbé esik, vagy el is áll. Úgyhogy végül hagytuk a fenébe.. hadd csinálják. Igaz, a nagykapu környékén, ahol a kocsikkal mi, és anyámék közlekednek, azt kihagyják, mert "majd megcsinálják maguknak". Amivel nincs gond, meg is csináltuk, amikor elállt a hó.
Szóval, nem lenne nagy baj, ha az idén már nem esne, mert ugyan állítólag minél többet szidnak, annál egészségesebb leszek, de hátha a jóból is megárt a sok...
Meg úgy egyébként is most már tavaszt akarok.. napsütést, madárcsicsergést, jó meleget, virágillatot.

2 megjegyzés:

  1. én is én is én is tavaszt akarok!!!!

    VálaszTörlés
  2. éééés nálunk megint havazik. Ez már rég túlhaladta azt a kategóriát, hogy jóból(hóból) is megárt a sok.

    VálaszTörlés