2009. júl. 30.

Strand-design

Egészen elképesztő, micsoda sokféle design van egy ilyen viszonylag kis helyen. A legkisebbek tökéletesen egyen úszópelusban feszítenek, itt még mindegy, hogy kisfiú v. kislány viseli e, legalábbis még nem láttam rózsaszín úszópelust. Igaz, azért itt is vannak olyan "elvetemült" szülők, akik az icipici kislányra is fodros bugyijú és nyakbakötős "melltartójú" bikinit húznak az úszópelus tetejére. A nagyobbacskáknál a kislányoknál már egészen komolyan előfordulnak a trendi bikinik, természetesen barbie-s kivitelben, a kisfiúknak pedig verdás úszógatya dukál (akárcsak a mienknek). Az úszógumik és a karúszók is általában valamelyik éppen menő mesefigura képével vannak díszítve, láttam már thomasos-t, ahol a mozdony rendesen 3d-s figuraként figyel a karúszón, de azért még elvétve előfordul egy-egy oroszlánkirályos is. A labdák, és egyéb kellékek is hello kitty-sek, thomasosak, meg ilyenek. És micsoda úszógumik vannak. Már nemcsak az a bébi beleülős, ami akkor volt újdonság, mikor a gyerekeim születtek, hanem mindenféle járművek, amit lehet húzni, van rózsaszín napernyős kisautó kishölgyeknek, hatalmas nagyságú mindenféle állat, meg helikopter. Azt hiszem, bármi kapható, csak győzze valaki pénzzel.
Azok a gyerekek, akik már nem szorulnak úszógumira, ott az úszószemüveg, békaláb és hasonló kütyük azok, amik kiemelik a gyereket a többi közül. A lehetőségek tárháza itt is végtelen. Persze, ebben a korosztályban is a lányoknál a "kis felnőtt" fürdőruha-bikini a trendi, még itt-ott hannah montana-s, vagy hello kitty-s motívummal, de itt már nem ez a lényeg. A fiúcskákon általában az a fajta úszónadrág van, ami száras, de rájuk feszül.
A kamaszlányok és kamaszfiúk között már óriási különbség van. Míg az előbbiek mindent megmutatnak az általában megkötős bikinijükben, a fiúk meg mindent takarnak a térdig érő szörfnadrágjukban. Elképesztő, hogy ezek a kamaszlányok mennyire nem szégyellősek, legfőképp azok, akiknek azért nem kéne annyira büszkének lenniük az alakjukra. De háj ide, vagy háj oda, bizony kitesznek mindent, ami van.
A felnőtt lányok, akik viszont még gyerek nélkül vannak, az igazi becserkészős aprócska kis bikinikben feszítenek, persze a többség simán meg is teheti ezt. De ők azért szemérmesebbek ám, mert általában eltakarják magukat sokat sejtetően átlátszó strandkendővel. És milyen érdekes, az ilyen korosztályú pasikra a legjellemzőbb az a régi típusú fürdőgatya (nekem bugyi).
Azok a nők, akik gyerekekkel vannak, általában rendelkeznek némi súlyfelesleggel. Ki többel, ki kevesebbel. És ez is valahogy általános, hogy minél több van belőle, annál többet is mutat meg. És látszólag nem zavarja. A kicsit löttyedt hasú, és összement cicijű anyukák pedig roppant szemérmesen vagy le sem vetkőznek, vagy ha igen, akkor ők azok, akik tankinit hordanak. Ezek az apukák pedig szintén a szörfnadrág típusú gatyát kedvelik, és előszeretettel felejtik ott a tekintetüket a gyerek nélküli felnőtt lányok bikinifelsőjén, sőt, akár a kamaszlányok bikinialsóján is.
A nagymama és nagypapa korú strandolók afféle időutazáson vehetnek részt ilyenkor, mert ugyan papi már nem fecskét hord, de azt a bugyi típusú fürdőgatyát, mamik pedig csak és kizárólag egyrészes fürdőruhát, általában egyszínűt.
Hihetetlen színes világ, én mondom. :-) Leendő szociológusoknak tutira egy jó terep lehet. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése