2009. júl. 1.

Köztisztviselők napja

Nem egyszerűen csak július 1. napja ez. Ilyenkor van a köztisztviselők napja. Ez nem egy régi dolog, pár éve van csak tudtommal. Nincs is ezzel semmi baj. Hiszen van nőnap, anyák napja, gyereknap, apák napja is újabban, meg Valentin nap, pedagógus nap.
Ami fura nekem ebben, hogy ők ilyenkor nem dolgoznak. És nem értem, mire fel? Mitől különbek ők bárkinél? Mert a pedagógusokat is megünneplik, ha szerencséjük van, akkor a szülők jórésze még úgy gondolkodik, hogy hálás lehet, amiért vannak. De azon kívül az egy tanórán kívül, míg a gyerekek elmondják a nekik szánt verset (verseket), és átadják az ajándékot, azért a többit letanítják.
Ugyanakkor nincs orvosok napja, nincs villanyszerelők napja, nincs programozók napja, nincs pékek napja. Szóval, tényleg nem nagyon értem, mivel is érdemelték ők ki ezt a megkülönböztető figyelmet. Mert rendben van, hogy a "köz" javát szolgálják, de az a pék, aki süti a kenyeret éjnek évadján, hogy majd reggel a köztisztviselő is tudjon belőle vásárolni a boltban, ő nem érdemelné meg? Vagy az a programozó, aki szintén éjszakákat tölt egy székben, hogy működjenek a pénztárgépek, honlapok, meg még ki tudja mik, ők nem érdemelnének egy napot? Nem beszélve a villanyszerelőkről, a vízvezetékszerelőkről, az áruösszeállítókról, a raktári munkásokról, és még sorolhatnám.
Lehet, hogy nem túl szép dolog ez tőlem, de akkor is azt gondolom, hogy ez így, ebben a formában kicsit nagyképű dolog. És nem, nem az irigység szól belőlem. Még csak nem is harag, mert nem akartam ma ügyintézni semmit, csak tényleg nem értem.
Igaz, lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, és ha olvasna valaki, aki érintett a témában, attól ezúton is elnézést kérek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése