2022. aug. 17.

Balatonos nap

 Az eredeti tervek szerint csütörtökön akartunk menni, mert akkor lesz a legmelegebb nap a héten. Aztán ezt újra kellett tervezni, mert közben kiderült, hogy csütörtökön meccsnap is lesz, ráadásul nem is este nyolckor, hanem fél hétkor, így az sem jó, hogy onnan egyenesen a meccsre megyünk, mert nagyon korán kell visszaindulni. Így lett ez a nap a befutó. Ma is csak négyen mentünk, Patrik dolgozott is, fodrászhoz is volt időpontja, és ma is vonattal. Van ennek a vonatozásnak oda a Balatonra egy különleges feelingje, ami miatt még nekem sem esik olyan nehezemre, pedig én annyira nem kedvelem ezt az utazási formát, mint a család többi tagja. De így még jó is szokott lenni, hogy oda megyünk. 

A második kávémat ma délelőtt is már Bogláron ittam, és ez után már sétáltunk is a strandra. Ma nem kellett a széllel megküzdeni, nagyon szép nyári nap volt. Alig két hete voltunk ott utoljára, de azóta nagyon sokat apadt a víz. Láttunk már ennél rosszabbat is itt, de döbbenetes volt első pillantásra. Ez mondjuk nem vette el a kedvünket semmitől, jól kiélveztük a nap minden percét. A tó vize egyébként alacsony, de szép tiszta ott, ahol nem bokáig ér csak. A bokáig érőben nagyon komoly algásodás van, ami kicsit undi, de ez egy élővíz, és bár nem értek hozzá, gondolom ez természetes folyamat ilyenkor. 

Balázs szemüvegén az egyik orrtamasz eltört, és le is esett. Jól jött, hogy ismerjük Boglárt, mint a tenyerünket, így tudtuk hova lehet fordulni segítségért. Alig háromnegyed óra alatt megjártuk Erikkel, kicserélték neki, így a nap hátralévő részében sem kellett kényelmetlenül érezni magát a szemüvege miatt. 

Finomat ebédeltünk, ma is palacsintáztunk is, de az sajnos nem volt ma az igazi, nagyon vastag volt a tésztája, ráadásul melegített volt. Na sebaj, az idén már nem eszünk ott úgysem, majd jövőre meg tiszta lappal indulunk. 

Jó kis nap volt, szerettem 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése