2016. febr. 27.

A világról

Annyira fura lett az egész világ.. annyira nem is érzem jól magam benne, mint már régen nem. Mindenhonnan a különféle összeesküvés-elméletek özönlenek az emberre, és nem győzi kapkodni a fejét, és gondolkodni, hogy vajon ki is, mi is az, aminek még hinni lehet, vagy amiben bízni lehet. Nem akarom elhinni, hogy a világ ennyire gonosz, mint amennyire annak tűnik ezzel a sokféle információval. Mert ugye hallható-olvasható, hogy a gyógyszeripar gonosz, galád módon csak betegebbé teszi az embert, az élelmiszeripar szintén, és gyakorlatilag alig van olyan élelmiszer, amire még ne kiabáltak volna kígyót-békát. De igaz ez bármilyen nézetre, vagy hitvallásra, mert biztos, hogy valaki azonnal meg tudja kérdőjelezni, és hülyének kikiáltani. Mindegy, hogy politikáról beszélünk, vagy focicsapatról, vagy akár csak emberi kapcsolatokról, mindig az van, hogy a másik okosabb.
Egyre nehezebben fogadom be ezeket. Távol akarom tartani magamtól, de nem nagyon lehet, mert ugye jelen vagyok ebben a világban, és élem a mindennapjaimat. Szuperérzékeny radarjaim ugyan már kevésbé működnek szuperül, és sokkal inkább vagyok fásult és beletörődő, mint harcos és elszánt, de azért még mindig pislákol valami halvány reménysugár bennem, hogy nem marad ez így. Annyira igyekszem legalább a saját világomat kicsit szebbé tenni, de mindig azon kapom magam, hogy már túlnőtt rajtam ez a minden... és bezárt magába, szorosan fogva tart, és csak húz, egyre mélyebbre. Kevés dolog tud már igazi örömet okozni, és kevés dolog tud megríkatni. Közömbössé váltak régen fontos dolgok, és ez megijeszt.
Akarnám a változást, akarnám, hogy valami történjen, legyen szebb, és jobb legalább ez a kis valami, ami itt van körülöttem, de minél jobban akarom, annál kevésbé megy.
Ráadásul megőrülök tőle, hogy bármilyen lépcsőn indulok is el, mindig azt a  képet látom magam előtt, hogy le fogok esni. Biztos van valami összefüggés a kettő között, de nem jövök rá, hogy mi.

3 megjegyzés:

  1. Így, így... mindenhonnan ömlik ránk, és bekúszik a tudatalattinkba is.

    VálaszTörlés
  2. Mi tettük ilyenné ezt a világot. Tehettük volna élvezhetőbbé is.

    VálaszTörlés
  3. De látod, nem jó fele megy a világ..pedig mennyivel jobb most minden mint régen, mégsem tudjuk jól kezelni. Nem lesz jó vége, minden pesszimizmust félre téve.

    VálaszTörlés