2014. dec. 28.

Fityisz

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy én aztán egyáltalán nem örültem a hónak. Lehet, hogy én voltam vele az egyetlen széles e határban, de mindegy, mert végül is úgyis mindegy, hogy én örültem e, vagy nem, mert esett.
Én meg gondoltam egy merészet, és december vége ide, hóesés oda, én bizony saslikot csináltam ebédre, harsányan színes salátával. Amíg készült, és amikor az asztalra tettem, persze, hogy mindenkinek rögtön eszébe jutott a balatonboglári terasz, és lazán közölték, hogy akár nagykabátban is ennének ott. :) Valami ilyesmi volt a célom ezzel az ebéddel, hogy fityiszt mutassak a télnek. Nem szeretem, nem hoz lázba egyetlen hópehely sem, és ez már nem is fog változni. Főleg, mert gyerekként is csak azt szerettem benne, hogy esténként olyan jó csend volt, amikor esett a hó.
Ha meg már színes saláta, és fityisz-mutatás, hát délután a hajamat is befestettem. Na nem saláta színűre, csak a megszokott feketésre. :) Nem volt ugyan kedvem hozzá, de azzal vigasztaltam magam, hogy így legalább nem jövőre kell ezzel kezdenem. Már jó motiváció volt, hogy így talán nem kell az egész évemet hajfestéssel töltenem. (csak minden második-harmadik szombat vagy vasárnap délutánt)
Holnap pedig hajnalban dolgozni megyünk. Ehhez még majd találok motivációt, vagy majd megjön menet közben (úgy szokott).


7 megjegyzés:

  1. Nem vagy egyedül, én se örülök a hónak és ez már legalább 15 éve így van. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem szeretem a havat én sem, tőlem akár ki is maradhatna a tél, a hó és a hideg. Nem vagy egyedül :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is utálom a havat,a telet,a téli vizsgaidőszakot. Nem járunk se síelni,se korcsolyázni,így nekem a havazás csak azt jelenti,hogy el kell lapátolni,nem lehet közlekedni, bent a városban szép egy napig,aztán minden ronda latyakos. Viszont emlékszem,hogy amikor gimibe jártam pár éve még imádtam,mert ha este esett,nagy valószínűséggel másnap nem mentünk suliba.

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom az előttem szólókhoz és Hozzád :) Nem vágyom hóra, télre, elvagyok nélküle. És mi ki is maradtunk belőle :)
    A kép jó, rám is iszik sármos barátunk :)))
    Egyébként pedig hamarosan aktuális lesz, úgyhogy B.Ú.É.K. ! :)

    VálaszTörlés
  5. Egész jó kis télutáló társaság lennénk. :) Még a végén megalapítom. :) Majd úgy csináljuk, hogy április végéig csak ülünk a fűtött szobában, és beszélgetünk. (az nagyobb buli, mint a téli álom)
    Palkó, köszönöm szépen, Neked is Boldog Új Évet Kívánok. :)

    VálaszTörlés
  6. Most láttam, hogy a FB-on van Telet Utálók Clubja (így, c-vel), zárt csoport, csak azt nem tudom, mit csinálnak benne a tagok azon kívül, hogy utálkoznak. :)))

    VálaszTörlés
  7. Csatlakoznék :) Épp azon morogtam tegnap, hogy ki találta ki a telet, meg hogy miért nem csak arra esik a hó meg az fázik, aki azon sopánkodott napokig, hogy miért nincs hó... Nekem tök jó volt az a dec. 24-i 15 fok és napsütés. Azzal ellennék tavaszig, és utána legyen nyár.

    VálaszTörlés