2024. okt. 9.

Meglökve

 Mára volt időpontom délután a lökéshullám kezelésre. Olvasgattam a témában azért, mielőtt egyáltalán időpontot foglaltam volna. Keresgéltem a helyek között is, mert az árak is eltérőek. Van, ahol orvosi konzultációhoz kötött, ezt eleve kilőttem, arra már nincs szükségem, hogy még valaki elmondja ugyanazt. Aztán szempont volt a távolság, és az, hogy mettől meddig lehet menni. Miután elsőre egyedül semmiképpen sem mertem bevállalni, így figyelembe kellett vennem, hogy rajtam kívül mindenki dolgozik/suliba jár. És menet közben, amikor már elég jól leszűkült a kör, még az a szempont is belépett, hogy a héten nincs autónk, tehát tömegközlekedéssel is megközelíthető kellett, hogy legyen, olyan távolságban, ami nekem is vállalható. Így maradt a Gellért tér közelében a Fizio+ , ami minden kritériumnak megfelelt. Telefonon foglaltam időpontot, erre a kezelésre online nem lehet, de ez nem zavart. 

Roli jött el velem. Vonattal mentünk Kelenföldig, onnan négyes metróval a Szent Gellért térig, és pár perc séta volt már csak. A "rendelő" nagyon szép, tiszta, modern, csupa kedves, mosolygós fiatal lány volt ott ma. Azt külön szerettem, hogy közvetlenek voltak, akihez mentem kezelésre, rögtön tegezéssel indított (én egyébként ezt jobban szeretem, mint a magázódást). 

Elmondta milyen lesz, nem csinált titkot abból, hogy fájni fog. Megmutattam hol fáj, hol kezdődött a fájdalom, megbeszéltük mit mondott az orvos, mit mutatott a röntgen, majd aztán felfeküdtem a kezelő ágyra hasra, egy henger alakú párnára kellett tenni a lábaimat. A fájós területet bekente ilyen ultrahang zselével. A legalacsonyabb fokozattal kezdte, azzal még nem is volt gond, aztán fokozatosan emelte, és eljutottunk a húb+ erősségig. Levert a víz, és voltak pillanatok, amikor majdnem leugrottam onnan. Azzal biztattam magam, hogy szültem három gyereket mindenre fájdalomcsillapító nélkül, ezt is kibírom. És tényleg, kibírtam, bár határozottan az volt a legjobb, amikor abbahagyta. 

Most még előfordulhat, hogy jobban fog fájni, ahogy ott meg lett lökve minden, és így is volt. 

Hétfőn megyek megint. Nem azért, mert mazohista vagyok, hanem mert őszintén hiszek benne, hogy ez tényleg segíteni fog, és mindenhol azt olvastam, hogy az első még nem, de a második már csodát tett. 

Addig meg csinálom tovább a mindenféle kis rituálét, mint eddig, pedig már úgy unom. 

1 megjegyzés:

  1. Drukkolok, hogy használjon a kezelés!
    ( Én is tegezéspárti vagyok :-) )

    VálaszTörlés