2018. okt. 2.

Ezt buktam

Egy ideje már számot vetettem magammal azzal kapcsolatban, hogy mi mindent áldoztam be magamból a munkám miatt. Egy gyenge pillanatomban merült fel ez először, de aztán ha már felmerült, nem is hagyott nyugodni amíg jól körül nem jártam az egészet.
Rengeteg minden apróság van, amiket nem kell sajnálnom, és még a javára is válhatnak akár. De van jó pár olyan dolog, amit már bánok, amit másképp kellett volna/kellene, mert nemhogy előre nem vitt, de inkább hátráltat.
Amit a legjobban sajnálok, az a nőiességem eltűnése. Mert ott valahogy leginkább nem nélküliek vagyunk mindannyian, és csak egy ideig tudunk ellene küzdeni, de be kell állni a sorba. Ékszert, körömlakkot, műkörmöt el kellett felejteni, mert tiltja a belső szabályzat. Egy darabig még első dolgom volt itthon a fülbevalót betenni a fülembe, meg a gyűrűmet visszatenni az ujjamra, mára már simán elfelejtkezem róla itthon is. A ruha mindig hosszú nadrág, munkavédelmi cipő, köpeny, vagy kabát. Mi sem munkaruha férfiakra van szabva, így aztán leginkább sehogy sem nézünk ki benne. Télen a legfontosabb szempont, hogy ne fagyjak meg, legalább három réteg van rajtam.
Itthon ezek miatt a kényelem lett a legfőbb szempont. Nem az, hogy kívánatos legyek, esetleg még szép is, hanem hogy a fájós bőrömhöz ne érjen hozzá semmi, hogy a kivörösödött, àtfagyott kezemet át tudjam melegíteni. Gyakorlatilag vannak időszakok, amikor egy két lábon járó roncs vagyok .
Még én magam sem tudok magamra nőként gondolni...és nehezen tudom elképzelni hogy lesz ebből másképp. Gondolkodom a megoldáson, mert valaminek lennie kéne...

3 megjegyzés:

  1. ezt nagyon szomorú volt olvasni... :-(

    VálaszTörlés
  2. Ha már a felismerésig eljutottál, hogy mi az, ami nem jó, akkor az már fél siker. Próbálj meg szerintem apró lépésekben előre haladni, mondjuk hétvégén, amikor kimozdultok, tegyél fel pici sminket, vagy vegyél fel egy csinosabb blúzt/pólót kényelmes farmerrel, és teszteld, hogy hogy érzed magad. Túl fiatal vagy még ahhoz, hogy feladd a nőiességedet! Pláne, akinek 3 ilyen klassz nagyfia van, az nézzen csak ki csinos nőnek mellettük! Enyjebejnye!

    VálaszTörlés
  3. Értem miről beszélsz és a megoldás is ott van Bea válaszában! és ezt hiába tudom én is ésszel, nem tudom meglépni :-) vagyis nyáron és koraősszel, amig meleg van és nem kell túlőltözni, addig szivesen járok szoknyába meg ruhát is veszek, igyekszem ékszert feltenni, körmöt festeni - de valahol a hideg reggeleken csak egy farmer és pulcsi az, amit magamra húzok, a harisnya, szoknya meg ezekhez a hozzáőltözés túl bonyolult - plusz fáznék is benne egész nap, mert olyan helyen dolgozom. De - ez az első lépés, erőltetni kicsit, amig jól érzed még magad a bőrödben és nem feladni!

    VálaszTörlés