2017. máj. 9.

Ami nem megy nekem

Már azért eltelt egy csomó év azóta, mióta két műszakban dolgozom, de még mindig rá tudok csodálkozni arra, hogy eltelnek úgy napok, hogy épp csak pár percre találkozom a gyerekeimmel. Arra meg aztán még inkább rá szoktam csodálkozni, hogy ennek ellenére is azért még sosem haltak éhen, meg elég normálisak is maradtak. Pedig sokak mércéjével mérve nem vagyok sem mintaanya, sem szuperanya. Ma láttam a fb-on D.Tóth Kriszta lányának tízórais dobozát. Hirtelen azért elszégyelltem magam, mert az én gyerekeim csak egy szendivcset/péksüteményt visznek magukkal, meg egy kulacsban teát. Ehhez képest annak a kislánynak volt a dobozban valami magos tortillatekercs, olajbogyó, jégsaláta, macis snack, csoki és alma. Meg még mellé egy kulacsban víz, és egy kis üveges narancslé. El is képzeltem gyorsan, ahogy este tízkor hazaesek, és elkezdem a gyerekeim dobozait megpakolni mindenféle ilyesmivel. Szerintem szerda estére már a hajam tépném ettől. Amúgy is csütörtök estére már ez a szendvicsgyártás is néha az agyamra megy. :) Arról nem is beszélve, hogy hogy találnám én itt ezeket a dobozokat esténként.. Patrik lenne az egyetlen, aki legalább a konyhába kihozná, de Erikét és Rolandét a táska aljáról kéne kivadásznom. Erik is, és Roli is benne hagyná az összes zöldséget, az tuti. Nem azért, mert nem eszik meg amúgy, de ha már zöldség, akkor vagy legyen benne a szendvicsben, vagy legyen valami salátaféle, amit hús mellé eszünk.
De ez csak egy kis része ennek az egésznek. És amúgy nem kritizálni akarom D.Tóth Krisztát, mert minden tiszteletem az övé, és azé, amit csinál. :) Még kicsit irigylem is, bevallom, hogy van erre energiája, hogy ilyen dobozkát rittyentsen a kislányának.
Azért én azt gondolom, hogy az a szendvics, amit én gyártok, az is jól esik az én fiaimnak. :)

16 megjegyzés:

  1. Dius, nem akarlak kiábrándítani, de ezt a dobozkát reggel, frissen kell elkészíteni különben összeplöttyed benne minden saláta meg gyümölcs. :D :D Amúgy pont én is láttam de megnyugtattam magam, hogy nekem eleve már ott nem jön össze, hogy nincs ilyen dobozunk :D Egyébként én is csípem Krisztát és a műsorait.

    VálaszTörlés
  2. O is csak addig csinalja igy amig kozzeteszi. Raadasul neki csak egy gyereke van. Hetfon tortilla chipset kedden macisat tett bele. Ti is tudjatok h ha kibontasz egy zacsi chipset megpuhul ha nem eszed meg azonnal.mit csinaltak a tobbivel:)? Csak az atlagembert huzzak az ilyenekkel. Egyebkent szerintem mar nem ir olyan szinvonalasan mint regen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek...és Kovtamával is. :)
      Popianyu

      Törlés
  3. Az én gyerekeim kivágnának az ablakon, ha a fociszsák, az úszócucc, a nemtudommi mellé még megpakolnám őket egy 1 kiló uzsonnával... Az enyémek is vagy szendvicset visznek, vagy péksüteményt. Néha répát is. De a szendvicsbe nem kérnek se paprikát se salátát, mert azt mondják megszottyad mire előveszik. az enyémek csak vizet visznek az iskolába, és a kulacsukat is ott töltik meg, hogy ne kelljen cipelniük. Ja, és Máté elhagyta a kulacsát, azóta egy fél literes ásványvizes palackja van. Tök gáz, így visszaolvasva. :-) Teljes ridegtartás. :-D Bár az enyémeknek fizetem a közétkeztetést, amit lehet, hogy DTK nem, szóval nem maradnak éhen akkor sem, ha nem pakolnék semmit, és az enyémek biciklivel járnak, nem autóval, szóval nekik kéne cipelni ezt a sokmindenfélét, amit inkább megesznek itthon, délután.

    VálaszTörlés
  4. Ma reggel kakaós csigát vettünk a pékségben, mert nem volt kedvem szendvicset gyártani.

    VálaszTörlés
  5. Minden reggel nyolc szendvicset csinálok minimum + a sajátom. A kicsiknek szoktam tenni mellé almát felet- felet felszeletelve, mert többet nem esznek meg, vagy műzliszeletet, de azt a nagyok is kapnak és teát visznek hozzá a kulacsukban . A 8 szendvics ált így is három féle legalább, mert van aki a salátát nem szereti, de a mustárt elvárja bele vagy se saláta, se mustár ne legyen benne, hanem csemegeuborka, de abból is csak a bolti jó és ne sonkás legyen, hanem szalámis, vagy épp csakis sonkás jöhet szóba, az egyiknek sajttal, a másiknak csakis sajt nélkül stb stb... Szóval nekem ez pont elég fárasztó és a hétvégében az egyik legjobb dolog az, hogy nem kell szendvicset gyártanom reggel fél hatkor:) Néha veszünk reggel péksütiket de az baromi drága négy gyerekre és szerintem a szendvics egészségesebb is. Ha egy gyerekem lenne, lehet, hogy ennyi energiával összedobnék neki puccos dobozokat is, de így semmiképp:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is minden péntek este felsóhajtok, hogy dejó, nem kell kaját raknom senkinek. :)

      Törlés
  6. Én is szeretem meglepni valami finomsággal Rékát, de azért ez napi szinten nem menne. Szerintem DKT sem csinálja, de nem ismerem a szokásait. Az alap nálunk egy szendvics, friss kenyérből, mellé meg vagy teszek valami zöldséget vagy nem. De szigorúan mellé, nem bele, mert ő külön eszi a zöldséget, szendvics előtt vagy után. Fogalmam sincs, miért, de mindig így eszik. Olyan nap is van, hogy csak kekszet (TK, csokis) kap és gyümölcslevet, hiszen tízórait kap a suliban. Gyümölcsöt nem szoktam rakni, esetleg banánt, mert van iskolaalma és iskolatej és még sok - sok finomság, amit úgy váratlanul kapnak. :)
    Popianyu

    VálaszTörlés
  7. Hát az én gyerekeimnek rosszabb sors jutott, mert meguntam a haza hozott szendvicseket, esznek amit kapnak a suliban.

    VálaszTörlés
  8. AZ én gyerekem egész évben vajas, paprikás, eidam sajtos kiflit hord tízóraira.Mellé egy keksz vagy müsliszelet, alma. Hetente egyszer vesz az iskolai büfében kaját a kifli helyett -általában lángost. Ez van, nagy változatosság :-D

    VálaszTörlés
  9. Egyszer valahol olvastam vele egy interjút és mondta, hogy koncepció volt náluk az egy gyerek. Gondolom ha 3 lenne már nem pakolna dizájn dobozokat. Aztán lehet, hogy akkor is megcsinálná....ki tudja.
    Ha nekem lenne mondjuk egy fix bejárónőm már egy csomó minden csilli-villi dologra jutna időm. :)

    VálaszTörlés
  10. Milyen jó, hogy megírtam ezt a bejegyzést, pedig mennyit vacilláltam rajta tegnap este, hogy merjem e.. Legalább kiderült, hogy milyen sokan tartozunk ugyanabba a nagy átlagba. :)
    Nálunk csak a két kicsi (szóval a fiatalabbak) kap ebédet az iskolában, Patrik az idéntől már nem kért azt sem a suliban. Mondjuk tökmindegy, mert mindig éhesek. :D
    Az már egy jó ideje ki van zárva, hogy reggelente pakoljak nekik kaját, mert reggelente leginkább semmire nem vagyok alkalmas, nemhogy ilyenekre. :)

    VálaszTörlés
  11. Hát, most már rákerestem a FB-on, és megnéztem azt a dobozt. :-) Csinos, na! De biztos nem minden nap ilyen. Szerintem ez egész napi adag lehet, mi meg úgyis befizetünk a menzára, ennyit nem lenne érdemes pakolni. Nem hiszem, egyébként, hogy ez alapján kéne mérni magunkat (annyi minden más hiányosságot találhatunk :D )

    VálaszTörlés
  12. Én vicceket csomagoltam egy darabig nekik az uzsi mellé - imádták, a két "kicsi" még mindig reklamálja néha. És amíg uzsonnásdobozokat is hajlandóak voltak vinni (eljön az a kor, amikortól nem...), addig még próbáltam több mindent beletenni, külön zöldségeket, meg ilyenek.
    Aztán.... az igények is változtak, időm is egyre kevesebb lett; és mostanra, hogy reggel legkésőbb 7-kor el kell indulnom, eléggé "lebutítottam" a dolgot. Szendvics a fogszabályzó nélkülieknek, darabolt alma, keksz, pogi a fogszabályzósnak. Zolinak egy egész pakk, mert tudom, hogy csak azt eszi napközben, amit én csomagolok.
    A legjobb, mikor a legidősebb (és egyben a másik fogszabályzós), aki amúgy nem visz kaját a suliba (jól bereggelizik), este fél 10-kor kérdezi meg, hogy van-e valami fogára való maradék, mert neki másnap ebédet kell bevinnie, mert tovább marad valami miatt (van mikró a suliban).....
    Esküszöm, péntek reggel örömtüzeket gyújtok, hogy arra a hétre "az a harc lesz a végső"... :)
    Szép dolog a nagy család, a sok gyerek, de éppen ezért, nem muszáj ilyen DTK-s magasságokba tenni a lécet.
    Bár bevallom, én is megcsodálom minden nap a képeit a Lola-kajákról és ígérgetem magamnak, hogy újra elkezdek legalább vicceket gyűjteni (meg az a doboz!!!! annyira klassz!)....

    VálaszTörlés
  13. Szuper Bento dobozon nekem is van , nagyon szeretem. De elárulom ,hogy itten Dániában ,ahol lakozom , bizony minden reggel csomagolnak az anyukák apukák 1-2,3,4...gyereknek. Kinek mennyi van . Mert általaban nincs meleg ebéd az oviban ( vacsora a fő étkezés ) és sok helyen az iskolai büfében is csak hideg étel van . Ha megvan a rutin akkor kb 10-15 perc alatt megvan reggel . És ilyenkor a plussz gyerekszám már alig számít . A gyerekemnek kell valami húsféle, kap frissen sült zsemlét ( férjem süt hetente háromszor reggel ) van a csomagban zöldség , gyümölcs , müzli szelet, olajas magvak ( mandula stb ) , csokis rizsszelet ...
    Mindez hűtő társakkal és megy az iskolatáskaba. Melle még kap vizet és smoothie - t ( gyümölcslé ) . És teker a suliba minden nap kerékpárral.
    Szóval csak annyit akartam mondani , hogy nem lehetetlen...akar DTK valaki akár nem , Mert itt minden reggel százezres méretben gyártóknak a szorgos dán apukák , anyukák ebédkölteményei.
    Azért én is visszasirom a jo régi menzámat : D

    VálaszTörlés