2014. júl. 30.

Miért?

Azon gondolkodom már napok óta, tulajdonképpen azóta, hogy kénytelen vagyok minden nap cipőbe bújni, hogy hogy is van az, hogy a nyári lazaság csak és kizárólag üdülőhelyeken érvényesülhet? Van arra vajon valami szabály, hogy csak az a normális, ha csak a Balaton-parton járkálsz egész nap papucsban, és egy szál bikiniben? Jó, esetleg még a bikini fölé kanyaríthatsz valamit a saját vérmérsékleted szerint, de senki nem néz rád csúnyán vagy érdekesen, ha mondjuk egy rövidnadrágban és egy bikinifelsőben érkezel vásárolni. Eszébe sem jut senkinek megbámulni a másikat (az extrém dolgokat azért most ne firtassuk). Sőt, az a fura, aki ilyen helyen talpig felöltözve, cipőben mászkál az utcán. Mert láttam én még magas sarkú lábujközi papucsban tipegő hölgyet is, akit senki nem bámult meg annyira, mint azt a fiatalembert, aki farmerban, és magas szárú cipőben érkezett a strandra. :)
De hogy van ez itthon? Hát.. érdekes beszédtéma lennék, ha beugranék vásárolni ilyen bikinifelsős szerelésben. :D Pedig itt alkalomadtán ugyanolyan meleg van, mint ott. Mégis.. ez valahogy nem elfogadott. Ma is eszembe jutott, amikor hazafelé sétáltunk a fogorvostól. Igazi fülledt nyári meleg volt (és közeledik a vihar épp), és kedvem lett volna hozzá, hogy legalább a felsőmből kibújjak, hogy vagy még barnuljak egy kicsit, vagy a szellő hűsítsen rajtam egy keveset. Természetesen nem tettem ilyet, mert nem bikinifelső volt rajtam, hanem melltartó csak. De ha a fürdőruhám van rajtam, akkor sem tettem volna meg, mert mit szólnak? Meg még talán közbotrány okozásért is felelhettem volna.. :D

Na szóval, a kérdés valószínűleg költői, de miért van ez így?

2 megjegyzés:

  1. Szerintem azért van, mert a vizes fürdőrucira nem veszi fel az ember a ruhát, és inkább kimegy a közértbe bikiniben. Bár én nem szoktam, még a strandról hazafelé is inkább átöltözök. Lehet, hogy pont azért, mert egyébként nemnyaraláskor sem járkálok az utcán bikinifelsőben.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy tényleg csak ennyi az oka, Bea. :) Én is a felöltözős fajta vagyok. Utálom, ha rajtam szárad meg a fürdőruha.

    VálaszTörlés