2012. okt. 26.

Melyik is?

Ha megkérdezné tőlem bárki, hogy mi is az, amitől én igazán én vagyok, amitől jól érzem magam a bőrömben, akkor egy pillanatnyi habozás után azt válaszolnám, hogy az észrevétlen gondoskodásról. Mert ez az, ami az anyaságom és a feleség(ségem) mivoltom legjobb része. Mármint a megfoghatatlan dolgok közül. Valahogy gyerekkorom óta hordozom ezt magamban, nem is véletlenül vágytam én már tizenöt éves koromtól igazi, saját gyerekre (mekkora mázli, hogy azért akkor még nem..). Már akkor is szerettem úgy gondoskodni másokról, hogy nem akartam, hogy tudják, én csináltam azt a valamit, csak lestem, hogy örömet okoz e. Ilyenek, hogy mire mindenki hazaért, mindent megcsináltam itthon. Vagy később, hogy Balázsnak kimossam a szakács-ruháját (ó, igen, olyanja is volt). Ekkor voltam 15. És akkora örömet okozott, hogy láttam a szemében a villanást, amikor meglátta, hogy nem csak tiszta, de ki is vasaltam.
Azóta a 15 éves korom óta eltelt már egy-kettő. Ez viszont nem változott. Még mindig nagyon komoly örömöt okoz nekem, hogy gondoskodhatok valakikről. Észrevétlenül. Jó dolog, hogy itt vagyok, és bármikor megtehetek értük bármit. Jó dolog, hogy egyáltalán van kinek megtenni.

Ugyanakkor mindezek ellenére újabban azon kapom magam, hogy milyen szívesen mondanám én a híreket a rádióban. Vagy milyen jó lenne riporternek lenni is. De a legvadabb..... hogy még Ördög Nóri is szívesen lennék.
Magam sem értem, hogy fér össze ez a kettő dolog. Az egyik a lehető legcsendesebb háttérmunkás, a másik pedig afféle előretolt helyőrség. És még ebben a másodikban is én lennék. Vagy nem?

5 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy elég volt a csendes háttérmunkásból és szeretnél előtérbe kerülni az igényeiddel, vágyaiddal. Nem csak gondoskodni, hanem olyat alkotni/mutatni/tenni amitől igazán jól érzed magad és új dolog, nem a megszokott rutin. Szerintem ez ennyi év után abszolút érthető. (remélem a szavaim is pontosan érthetőek és nem félreérthetőek)

    VálaszTörlés
  2. Pontosan érthető minden szava. :) Köszi. :)

    VálaszTörlés
  3. ha a médiában akarsz dolgozni, akkor nem árt egy kommunikációszakos egyetem, nem tudom a három fiú mellett mennyire fér bele az idődbe a tanulás most...
    Ördög Nóri meg tényleg profi műsorvezető, de azért a kereskedelmi tv ahol dolgozik és a bulvár felé a sok célozgatása néha olyan dolgokra kényszeríti ami ööö számomra visszatetsző. itt ni pl: http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/10/27/ordog_nora_bugyit_villantott_csobot_adelra_elfelejtettek_szoknyat_adni/

    VálaszTörlés
  4. Micka, egyáltalán nem volt komoly a médiában dolgozós gondolat, inkább csak érzékeltetni akartam az őrületes szakadékot két világ között. Kommunikációszak lenne az utolsó, ahova mennék mostanában. (főleg elnézve a rengeteg helyesírási hibától hemzsegő cikket is itt-ott, és a rengeteg beszédhibás műsorvezetőt, még a köztévében is...) Ugyan velvetet nem olvasok, de már tudjuk, hogy nem Nóri volt a villantós... bár engem a legkevésbé sem zavar az sem, ha neki ez belefér. Gondolom sokan vannak úgy a világban, hogy "van az a pénz...", nem csak a celebek, és a kereskedelmi tv-sek között...

    VálaszTörlés
  5. ok, most már értem, hogy jobbára metaforaként használod a médiában benne levést. csak persze pont azért mert benne vagyok nyakig, látom, hogy nem fenékig tejfel és pont olyan gyár mint az összes többi. mmint az újságírás.
    amúgy egy ideje már érlelődik benned valami más út mint az eddigi, kívánom, hogy megtaláld.

    VálaszTörlés