2011. dec. 5.

Kedves Mikulás!

..vagy ahogy a gyerekeim által hagyott cetlin szerepel, Rakas joulupukki! Nagy bajban vagyok az idén, amiből Neked kell kihúznod. De komolyan... eddig nagyon rendes segítőd voltam, igazán nem érheti szó a ház elejét. Mindig minden titkunkat rád bíztam, és megőriztem minden titkodat én is. Még a tejet is megittam helyetted, amikor Te elfelejtetted, vagy nagyon siettél. Sőt, az sem esett nehezemre, hogy a lábnyomaidat feltöröljem, ha épp olyan időben jöttél, amikor esett valami. Nem zavart a rénszarvas-paták dobogása sem az ablak alatt, sőt, rájuk is gondoltunk mindig egy kis répa-csemegével. Vagy a kekszet is ők ették, nem Te? 
Az idén is készítettünk Neked kekszet. Cukormenteset, mert a gyerekeim szerint így is nagy a hasad, nem kéne már híznod. Ezen most nehogy megsértődj, inkább legyél büszke rájuk, amiért végre kicsit tudatosabban gondolkodnak e téren. A tej is zsírszegény, de ez ügyben nem is volt választék, csak ilyen van itthon. A szokásos helyet előkészítettük, a konyhai ablaknál. A radiátoron megtalálod a kekszet és a tejet, és két cetlit. Azt remélem, nem fogod észrevenni, hogy a radiátor mögé becsúszott egy szatyor, amit sehogy sem tudtam kiszedni, és talán már ahhoz is elég sötét lesz, hogy ne tűnjön fel, hogy nem pucoltam meg az ablakot. De a cipők tiszták! Mindenki saját kezűleg tett ezért ma este. 
Igyekeztünk elég jók lenni egész évben, azt meg már megbeszéltük, hogy meglehetősen toleránsak vagyunk a viselkedés különböző formáival szemben, úgyhogy nálunk mindenki jó gyerek. Az is, aki néha ordenáré módon tud már káromkodni, az is, aki nyafog-nyüszög-hisztizik, és az is, aki igazán övön aluliakat is vissza tud már szólni. 
Megegyeztünk az ajándékokat illetően is, gondolom, hogy az idén sem fog ez gondot okozni Neked. 
De van egy kis gond, Mikulás. A két cetlivel kapcsolatban, amit ott találsz a tej és a keksz mellett. Segítek Neked, mert a két kisebb, de nem kicsit webkettes (kocka) gyermekem a google translate segítségével finnül írtak Neked, mert Te ugye Lappföldről érkezel. Meg amúgy is, mire ideérsz, már biztosan nagyon fáradt leszel, ráadásul, amilyen jó idő van, még meleged is lesz a piros bundás ruhádban. Szóval... Roli azt írta Neked: Kedves Mikulás, hozz nekem csokit! Ez szerintem menni fog. Erikén pedig ez áll, bár ő magyarul is leírta, biztos, ami biztos, hogy "Kedves Mikulás, ha olvasod, írd alá!" Nos, ezzel kapcsolatban figyelmeztetlek, hogy NEM írhatod azt, hogy Télapó, sem azt, hogy Mikulás, mert ha igazi vagy, akkor Joulupukki-t fogsz írni. Kérlek, ne felejtsd ezt el! Fontos! 
Még a bayblade arénánál is fontosabb. Ha azt nem hozod, valahogy kimagyarázom, bár az is kemény menet lenne... 
Ja, és Mikulás... hálás lennék, ha Arthurról sem feledkeznél meg.. hogy is mondják... hát ő is a mi kutyánk kölyke. :)
Ha pedig hajnalban összetalálkozol Balázzsal, aki esetleg épp akkor ér haza a munkából, a kekszből adj neki is egy kicsit. :) Cserében tuti, hogy megkínál a gyümölcsös tányérjáról. :) 
Előre is köszönök mindent, 
Dius

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon kedvesre sikeredett. :-) LÁtom a lecke nálatok is feladva az aláírással, azt hiszem örülhetek a mi gondolatolvasós verziónknak. (meg annak, hogy a gyerekek elkotyogják mi is az elvárásuk :-D)

    VálaszTörlés
  2. :-DDDD
    Remélem jól írta alá a Mikulás:)))

    VálaszTörlés
  3. Jó volt nálad feltöltödni! Boldog Mikulást!!!!

    VálaszTörlés
  4. Jelentem, a Mikulás olvassa a blogomat, és sikerült neki egy igazán tökéletes aláírással (vagyis rögtön kettővel) előrukkolni.
    "és még nyomdázott is..." :D

    VálaszTörlés