2011. dec. 27.

Jöttek, hoztak..

Ma reggel nyolc óra három perckor megszállt bennünket hét törpe. Mint a mesékben, ahogy kirajzottak az autókból, már csak azt láttuk, hogy ketten az oszlopon vannak, egy a ház oldalánál a létrán, ketten mérnek, és két fekete ruhás (ők lehet, hogy darth vader utódai, nem is törpék) felügyel, bólint, és intézkedik. Hoztak több méter üvegszálas kábelt, amit profi módon kötöttek oszlopról oszlopra, majd oszlopról házfalon be a lakásba. Ekkor jöttek a fekete ruhások a táskáikkal, és mire ők beértek, a törpék már itt sem voltak. Idebent a fekete ruhás emberekről kiderült, a fekete ruha semmi gonoszságot nem rejt, sőt.. meglepően kedvesek, barátságosak és hozzáértőek voltak. Hoztak magukkal egy darab modemet, egy darab forrasztó bigyót, egy darab beltéri egységet, egy darab kábelt a falhoz szögező izébigyót és még ők is elővarázsoltak egy pár méter kábelt. Mikor megláttam a felszerelésük komolyságát, gondoltam, hogy atyaég, itt még délután is szerelnek... De nem.. kedélyes csevegés mellett serényen dolgoztak, és pontosan fél óra múlva már készen is voltak. A kábelek ott és úgy "futnak", ahogy mi kértük. A beltéri egység ott és úgy van, ahogy mi kértük. A modem is.
Tíz órára újfent t-home-os netről netezhettünk. Nem is akármilyen sebességgel.. őszintén szólva igen hihetetlen, de igaz. 15M/7,5M, amire előfizettünk, most egy hónapig ennek a dupláját kapjuk. És van ipétévénk is, ami jár az okos tévéhez (amúgy egy pillanat alatt felokosították, de sebaj, így már duplán okos), aminek a képminősége is egy kisebb csoda régi kábeltévéhez képest.
Nos, mielőtt azt mondaná bárki is, hogy na, ezek is aztán jódolgukban nem tudják mit csináljanak, mikor amúgy meg mindig pénzhiányuk van.. ezért most kevesebbet fizetünk, mint eddig. De ezt csak úgy a tisztánlátás kedvéért.
Az egészben az a lenyűgöző nekem, hogy ez alatt a 13 év alatt, mióta mi együtt élünk, mennyit fejlődött a technika. Bámulatosak ezek a kütyük, bámulatos, hogy egy ceruzánál vékonyabb drót elég már egy ilyen minőségű internet szolgáltatáshoz, mikor régen még a telefont is egy kábeldobnyi dróttal és vastag fúrókkal jöttek bekötni. Sosem voltam technokrata, sőt, mindig lenyűgöztek az újdonságok, ilyen téren is igazi fogyasztó vagyok.
Mikor végeztek a fekete emberkék is, és tovább álltak, Balázs nekiállt a kábeleket összekötegelni, a régi modemet leszerelni a falról, és felrakni az újat, meg ilyenek. Precízen, pontosan, ahogy szokta. Mert "ha már egyszer csináljuk...", akkor az meg is van csinálva. Mindketten egyszerre gondoltunk Zsoltira, aki ma nagyon örült volna, és nagyon szitkozódott volna, ha még Móváron nincs Optinet. Aztán, csak hogy tudjuk jelen volt épp, Balázs órája fél kettőkor megállt egy fél órára. Azóta újra megy, csak egy kicsit állt az idő. Valahol két dimenzió között. Ott, ahol reggel törpék kezdtek, estére a technika vívmányain keresztül blogot posztolnak. :)

3 megjegyzés:

  1. Élvezzétek, és használjátok ki, a technika vívmányit!:-)Én már nem bírom követni, lassú vagyok ehhez!:-))

    VálaszTörlés
  2. hihi, gratula hozzá!
    Én is mindig hazt hiszem, mennyi csudi dolog történik körülöttünk, de T-vel beszélgettünk erről és közölte, hogy ugyanott tartunk, ahol az elmúlt 10 évben, csak a már meglévő dolgokat keverik, alkalmazzák együtt.
    De nem léptünk tovább, nem járt még ember a Marson, egy csomó betegség nem gyógyítható, nincs igazán használható elektromos autó..Fura ez, de igaza volt. De azért egy ilyen csudi tévét én is elfogadnék :) :)

    Jó sok programot hozzá!

    VálaszTörlés
  3. Nem lassúság ez, Anikó. Valakit érdekel, valakit meg csak annyira, amennyire muszáj. :)
    T-nek igaza van, Timi, tökéletesen. A csudi tévét is becserélném valamelyik gyógyíthatatlan betegség ellenszerére. De amíg ez nincs, addig élvezzük, amit lehet, és amíg lehet. :))

    VálaszTörlés