2010. márc. 31.

Már megint a gép..

Ha ez egy nappal később történik, úgyis azt gondoltam volna, hogy áprilisi tréfa valamelyik házi szellemünktől. De ma történt.
Reggel fél hétkor párom hazaért a munkából, gondolta, mielőtt lefekszik, megnézi az indexen a híreket, csak úgy a munka és az alvás közti átvezetésként. Hát.. a számítógépünk úgy gondolta, nem kell neki semmi ilyesmi, mert nem kapcsolt be. Illetve akart, csak nem jött össze neki, mert folyamatosan újraindult. Amivel azért már találkoztunk, mármint az újraindulós hibajelenséggel, és elvileg ki is küszöböltük a szerviz által megállapított hibát. Ezek szerint tényleg csak elvben. Na de ez még csak hagyján, hogy miközben a gép csak erőlködött az életre kelés gondolataival... hihetetlen módon szólt a rádió. Onnan, a gépből. Úgy, hogy mielőtt én tegnap este kikapcsoltam, határozottan tudom, hogy a hangerőszabályzót levettem nullára. (már csak azért is, mert utálok arra kiugrani az ágyból, hogy a windows üdvözlő zenéjét hallom a szoba különböző pontjairól). Rejtélyes volt, és gyakorlatilag megoldhatatlan is. Mert én ugyan fennhangon megkértem a szellemünket, hogy ugyan fejezze már be, mégsem tette. Úgyhogy kénytelenek voltunk mi befejezni a próbálkozást. Egyrészt, mert értelme nem sok volt ott tobzódni felette, másrészt mert én közben készítettem a gyerekeinket iskolába, kirándulásra, meg oviba, harmadrészt, eddigre már annyira álmos volt a párom is, hogy alig látott.
Délután következett a második menet. Semmivel sem jártunk jobban. Pont ugyanúgy. Több, mint két óra próbálkozás után, mikor az összes kábel ellenőrizve volt már, kicserélve a táp, meg mittudomén még mik, feladtuk. És a gép újfent a szervizben piheni ki minden fáradalmát.
Remélhetőleg szellemtelenítik, vagy valamit kezdenek vele... különben komolyan kijövök a sodromból.

1 megjegyzés:

  1. :(sajnálom a gépeteket...viszont ahogy leírtad csak ilyen fejecskéket tudok tenni:):):):)

    VálaszTörlés