2009. dec. 14.

A talizmán(y)

Mikor már úgy épp eléggé "untuk" legkisebb gyermekünk örökös félelmeit, a mindenhova kísérgetést, meg azt, hogy gyakorlatilag mint valami matrica, le nem vált volna rólunk, akkor gondoltam egy merészet, és bementem az egyik helyi ajándékboltba. Tudtam, hogy árulnak mindenféle amulettet, meg szelleműzőt, meg egy csomó ilyen földtől elrugaszkodott dolgot. Nagyjából sejtettem, hogy mit keresek, abban meg reménykedtem, hogy megtalálom azt, amelyik majd "velem akar jönni". És szerencsém volt, viszonylag rövid keresgélés után már nálam is volt. :) Párom konkrétan kiröhögött, mikor megmutattam neki, és elmondtam, mi is a célom vele, de aztán persze gyorsan rávágta, hogy majd akkor most mi is bebizonyítjuk, hogy működik a placebo.
Aztán este, mikor jött a félős roham legjava, elővettem, és megmutattam kis királyfinak, milyen csodát szereztem neki. Elmondtam, hogy ez a "talizmán" megvédi őt mindentől, úgyhogy nincs mitől félnie most már. És láss csodát, a talizmán védőburkában elment egyedül fürödni, ami bizony nem fordult elő hosszú ideje már. Mert vagy én kellettem ott őrködni, és inkább bevállalta, hogy gyorsan mosakszunk, és kiszállunk, vagy rávette valamelyik bátyját, hogy fürödjön vele.
Vitte magával mindenhova. Felakasztotta az ajtókilincsre, vagy letette a wc tartályra, vagy akár csak maga mellé az ágyra, de ott volt a maga megnyugtató és csodatevő valójában. És tényleg, vagy a placebo működik, vagy tényleg van valami ezekben a feng shui-s dolgokban (én inkább ez utóbbira hajlok), de már nem matrica. Már elmegy egyedül pisilni, már megfürdik egyedül, már hajlandó egyedül játszani a gyerekszobában, nem visít, mint akit ölnek, hogy féééééééééélek.
Szóval, bejött. És hogy mi van rajta? Egy piros végtelenített csomó, ami ezt jelenti: a piros szín a szerencse színe, a tűz melegét, az erőt és a hírnevet jelképezi. Serkentő energizáló hatású, a rossz energiát taszítja. A vér színét is szimbolizálja, így életet visz a tárgyakba. A misztikus csomó "végtelen hurok" (panzhang) véget nem érő szerencsét, jó egészséget, sikerekben gazdag hosszú életet biztosít.
Van rajta egy zöld színű jáde kövekből álló gömb, ami: a zöld szín a jáde tisztaságát, erényt, tudást, állandóságot, állhatatosságot, nyugalmat, reményt, a tavaszt és így a frissességet jelképezi.
Örülök neki, hogy legyőztük a félelmeket, még ha talán nem is végleg búcsúztunk tőle, már csak azért sem, mert egy szuperérzékeny radarokkal ellátott kisfiam van, aki folyton meglep olyan kijelentésekkel, miszerint beszélt a bácsival, akit én nem hallok... Riasztó, de nem meglepő számomra, így abszolút normálisan tudom ezt kezelni, és ettől talán nem fél. Aztán egyszer majd csak megtanul eligazodni a két világ között.
Nekem pedig már csak az a feladatom, hogy azt másik, rettenetesen idegesítő tic-elést is megpróbáljam megszüntetni. Első körben rágható c-vitaminnal, ami torokgyógyító tablettaként fog belépni az életünkbe. Ha meg nem jön be, akkor majd kitalálok valami másik varázsszert. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése