2009. júl. 30.

Nem vagyunk egyformák

Még ez is a strandoláshoz kapcsolódó téma. Mindig tudtam, hogy ahányan vagyunk, annyifélék vagyunk. És nincs is, nem is volt ezzel semmi probléma. Csak egy ilyen viszonylag "zárt" világban, mint egy strandon, ez azért szembetűnőbb lehet, mint egyébként.
Már abban is kismillió féle család van, ahogy érkeznek. Vannak, akik csak fejenként egy törölközővel, egy doboz naptejjel, és egy üveg üdítővel érkeznek. Aztán egész nap egyfolytában mászkálnak hol egy hot-dogért, hol egy vattacukorért, hol egy főtt kukoricáért, aztán lángosért. Tehát gyakorlatilag folyton esznek valamit.
Aztán vannak, akik hoznak sátrat, plédet, kisbabának játszószőnyeget, nyugágyat, kisszéket, nagyszéket, és teljesen akkurátusan felmérik azt is, honnan és merre halad a nap, mielőtt letáboroznak. Innen szoktak előkerülni aztán a teljesen felszerelt kis bébihajócskák, meg komplett vizijátszótér, aztán evésidőben egy-két csirke frissen rántva, mellette uborka, meg ami kell. És nem vicc, ők azok, akik a vízből kijőve a hordozható dvd lejátszón filmet néznek evés közben. Hja, kérem, élni tudni kell.
A két végletet ragadtam ki, ezen belül még van rengeteg variáció.
A költekezésben is kb. ugyanez a helyzet. Vannak a kispénzűek, akik nem adnak semmi szín alatt sem 400 Ft-ot egy hot dogért, hanem elvannak egész nap szendvicsen, és vannak, akik nem sajnálnak egy családi ebédért 6-7000 (nem elírás) Ft-ot is otthagyni valamelyik büfében.
Aztán a viselkedés... van, akik tökéletesen mintacsaládok, és papa, mama gyerekek mindenben tökéletes egyetértésben egy hang nélkül hajtogatják a törölközőket, és minden vízen kívül töltött idejükben olvasnak (mindenki).
Vannak, akik pont itt állnak neki gyereket nevelni, lehetőleg azonnal és jó hangosan, hogy mindenki őket nézze egy fél perc után.
Persze azért akadnak olyan normálisak is, mint mi :P szép számmal. Ahol van nyűglődés is, meg csend is. :)
Vicces helyzet mondjuk kihallgatni egy-egy családot úgy, hogy tök nem lennék kíváncsi rájuk. És kevésbé vicces, mikor a szomszéd sátorból hatalmas böfögésre a gyerekeimből kitör a hangos röhögés. :D
Mondom én, hogy leendő szociológusoknak a legjobb terep lenne. :)

1 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy te egy pályát tévesztett szociológus vagy?;-)
    Mindenesetre jók a megfigyeléseid!:-))

    VálaszTörlés