2009. márc. 27.

Egy évtized

10 éve ma, hogy összeházasodtunk. Tehát egy évtizedet töltöttünk már el együtt házaspárként. Szép, kerek szám. Mindketten visszaemlékeztünk ma arra a napra, amikor megtörtént. Olyan volt, mint egy ébren töltött álom. És tudom, hogy akkor nem csak én éreztem így, hanem Ő is, aki egyébként nem szereti, ha körülötte forog a világ, inkább az a csendben megbújok a sarokban típus. De aznap sütkéreztünk a figyelemben, a szeretetben, de leginkább a boldogságban. A polgári esküvő hihetetlen gyorsasága után, mikor ugye már hivatalosan az új vezetéknevemmel sétáltam a templom felé, az egyházi esküvő szertartásossága hatalmas élmény volt. És kellett mindkettőnknek ahhoz, hogy tökéletes lehessen. Valahogy az volt az igazi esküvő. :-) Mennyivel szebben hangzik, hogy "Viseld ezt a gyűrűt, szeretetem és hűségem jeléül..", mint az, hogy "Igen". És mennyivel szebben hangzik, hogy "A jelenlévő .....-t szeretem, szeretetből megyek hozzá feleségül." Nem néztem meg az esküvőn készült videokazettát, csak akkor, mikor elkészült. Ezek mégis olyan élénken élnek bennem, mintha tegnap történt volna.
Azért az tény, hogy a 10 házasév alatt éltünk át mérhetetlen boldogságot is, sokféle aggodalmat, veszekedtünk is, és bizony, voltak olyan hullámvölgyek, amiből azt hittük, nincs kiút. De van.. csak kellünk hozzá mindketten.
Nem tudnék, és nem is akarnék mérleget készíteni a tíz év boldog/boldogtalan pillanataiból. Miután a boldog pillanatokra sokkal élénkebben emlékszem, így hiszem, hogy a mérleg serpenyője azon az oldalon billenne.
Nem tudnék tanácsot sem adni leendő házasoknak, hogy miért jó ez. Vagy mit hogy kell csinálni. Nincs ilyen. Egyetlen dolog van, ami fontos. Szeretni kell egymást. A többi meg majd megoldódik mindig. :-)
Nem csaptunk nagy, és romantikus ünneplést. Nem szoktunk sosem. Én megleptem őt egy finom ebéddel, amit nem készítek minden nap, meg egy tortával, és temérdek szabadidőmben egy kis képes-zenés összeállítást is csináltam az évtizednyi boldog pillanatokból. (már ugye amiről találtam fotót). Nekem öröm volt készíteni, neki öröm volt nézni. Na, ettől kerek. :-) A 10 is. :-)
És én is kaptam egy gyönyörű rózsacsokrot. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése