2020. jún. 14.

Vasárnapi Balatonos nap

Furcsa időjárás van, az biztos. Délelőtt nyár volt, aztán volt délután olyan érdekes tavaszi idő is, estére még kifejezetten kora őszi volt. 
Itt a Balatonon nem esett, otthonról kaptuk csak a hírt, hogy ott viszont lezúdult rendesen az égi áldás. Nekünk nincs kárunk, de képeket láttunk a hömpölygő vízről, meg elárasztott udvarokról. 
Mi itt takarítottunk, többszáz könyvet szabadítottunk még nem kevés portól, most olyan jól néz ki, mint még talán sosem. Otthon titkon mindig vágytam egy könyvtár szobára, itt ebből a helyiségből simán lehetne ilyen. A könyvek, és a plafonig érő könyvespolc már adott, egy kényelmes fotel, pár puha takaró, egy jó lámpa kéne még, és engem akar oda is lehetne zárni egy hétre is. 
Amúgy nem haladunk rosszul, lassan tényleg az összes helyiség sorra kerül már, de egy ekkora házban nem nagyon megy gyorsabban, De továbbra is jó érzés megcsinálni, olyan jó, ahogy a kezünk munkája nyomán látványosan átalakul, megszépül, megtisztul minden. 
Holnap megint nem dolgozunk, így ma este még nem megyünk haza, csak valamikor holnap délután. Várhatóan a nyaralás előtt még a jövő hét vége is ugyanilyen lesz, utána már csak nyaralni jövünk. 
De azért természetesen ma is jutott idő sétálni is, gyönyörködni a Balaton ezer színű szépségében, hallgatni a madarak csiripelését, csivitelését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése