2020. jún. 28.

Pillanat

Tegnap este hazafelé a kocsiban írtam meg a Fradi meccses bejegyzést, amiatt is kimaradt valami. Meg amiatt is, mert igazából ugyan nagyon szorosan összekapcsolódik a két téma, de mégsem..
Nagyon sokszor volt már olyan ezen e rengeteg meccsen, hogy egy-egy gólnál, vagy nagyobb helyzetnél, esetleg egy különleges koreónál elkaptam valamelyik fiam arcán azt a különleges, gondtalan örömöt, amit sajnos már kinőttek. Tehet az ember bármit, lehet akármilyen laza szülő, akkor is utolér mindenkit az a fajta társadalmi elvárás, amitől egyszer csak elkezdi leplezni az igazi érzéseit, nem mondja ki mindig, minden helyzetben a teljes véleményét. Kontrollálja saját magát, mert ha nem ezt teszi, akkor bizony könnyen bajba kerül. Azt gondoljuk magunkról, hogy tök jó emberek vagyunk, mégis..ezt váltjuk ki egymásból. 
Tegnap este, amikor már az ünneplés zajlott, volt egy ritka, különleges pillanat. Mindhárom fiam a tűzijátékot nézte, mindenkinek mosoly volt az arcán, és az arcukon ott volt az a gyermeki csodálkozás, és még annyi érzelem, amit nem is tudok szavakkal elmondani. Balázst is megböktem, hogy lássa, részese legyen, és szerintem mindketten örökre belevéstük a pillanatot a szívünkbe. Eszembe sem jutott lefényképezni, csak elrontotta volna...
Amikor éjszaka már az ágyban feküdtem, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy ezek miatt a csoda pillanatok miatt nagyon szeretném, ha minden évben ugyanígy lenne bérletünk, mint eddig. Nagyon szeretném, ha minden évben megteremthetnénk ehhez a feltételeket. Az csak hab lesz a tortán, ha az évek múlásával már nem csak öt, hanem több bérletet is veszünk majd. Lehet, hogy a leendő menyeim nem lesznek focirajongók, de az unokáim biztos szeretni fogják ezeket a napokat. A menyeimnek pedig majd elmesélem ezt a tegnap estét, hogy ne nehezteljenek a meccsnapok miatt. 

5 megjegyzés:

  1. Én viszont elképzeltem, hogy a menyeid is rajongók lesznek, majd az unokák is ebbe nőnek bele... és eljön az idő, amikor a családotok egy egész sort elfoglal a lelátón. :-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már én is elképzeltem. 😊 Látványosak lennénk, az biztos. De jó lenne...

      Törlés
  2. Fene tudja. Férjem nagy sportnéző csaladból jön, ő is az. Engem továbbra sem érdekel, egyszerűen nem tud elkapni egyáltán, és úgy néz ki, hogy a nagyobbat sem, a kicsi még passz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom ez sok mindentől függ. Van ilyen is, olyan is. Meglátjuk, nálunk meddig lesz ez így, de nagyon remélem, hogy nagyon sokáig.

      Törlés
    2. Az super, ha mindenki élvezi! Az nem ha azt érzi egy új családtag, hogy ezt illene meg elvárás meg kötelező.

      Törlés