2020. jún. 29.

Erre sem gondoltam

Azok közé tartoztam világ életemben, akiknek úgy van mérhető vérnyomása, hogy előtte isznak két kávét. Szigorúan feketén, egy cukorral. Egyszer voltak már ilyen ritmuszavar féle gondjaim, de akkor is inkább csak a pulzusom volt magas, arra szedtem is valamit kb egy hónapig, aztán visszaállt minden a rendes kerékvágásba.
Egészen másfél héttel ezelőttig. Amikor bent a munkahelyen az egyik kolleganőnek vérzett az orra emiatt megmérte a vérnyomását (van vérnyomás mérő és defibrillátor is a raktárban). Ha meg már ott volt mérő az irodában, persze, hogy jó páran megmértük a sajátunkat. Legnagyobb döbbenetemre 147/96 volt, 91-es pulzussal. 
Azóta mérem minden nap, de nem nagyon mértem mostanában jó értéket. Most már zavar azért, főleg, hogy látszólag nem történt semmi, ami ezt indokolná. 
Felhívtam ma a háziorvost, holnap délután megyek hozzá, viszem a kis naplót a telefonomban. Gondolom fogok kapni valami enyhe gyógyszert, és remélem ennyi elég is lesz. 
Egyébként mióta tudom, hogy ilyen sz.r S vérnyomásom, már értem, hogy miért fulladok ki felfelé menet a lépcsőn, és sejtem mitől lehet, hogy zsibbad a bal kezem. De lehet, hogy csak belemagyarázom. 
Majd meglátjuk..

2 megjegyzés:

  1. Nekem is folyamatosan ilyen ertekeim vannak. Az en haziorvosom elkuldott szemeszetre, hasi ultrahangra es laborra, ezek alapjan nem igazolodik a magas vernyomas, emiatt nem irt gyogyszert, szerinte ez az ertek meg belefer.

    VálaszTörlés
  2. Hát még nálam is kétséges, én maradtam a méricskélős fázisban.

    VálaszTörlés