2014. máj. 3.

Pancho Arénás

Ma volt az a meccs, amivel kárpótoltuk magunkat a megnyitó körüli veszteségérzésért.
Üresen már láttuk az Arénát többször is az elmúlt hetekben, sőt, teli is láttuk a tévén keresztül. Mégis egészen más érzés bemenni, és részt venni egy meccsen.
Azt hiszem, minden stadionnak hasonlónak kéne lennie, mert ez lenne méltó a focihoz. És igen, lehet felhördülni, hogy ezek a magyar focisták nem érdemelnek semmit, de nem értek vele egyet. :) A foci nem csak a játékosoké, hanem a szurkolóké is. És addig, amíg olyan stadionok, és még stadionnak sem nevezhető focipályák vannak, ahol nemhogy ülőhely nincs, de még fű is csak elvétve nő a pályán, addig nem tűnik nekem jogosnak elvárni, hogy maximumot teljesítsenek ők is. De ez persze csak az én optimista és fociszerető véleményem.
De hogy a témánál maradjunk. A Pancho Aréna még talán kicsit túl is teljesíti ezt a focihoz méltó körülményt. Mert túlmutat minden képzeleten a nagystílű építészeti megoldásaival. Ugyanakkor minden profi, ami kellhet egy focimeccshez.. a lelátókon kényelmes székek, elég tágas hellyel ahhoz, hogy elférjen mellettünk úgy is a később érkező, hogy csak a lábunkat húzzuk beljebb. :) Üdvözítő, hogy nincs rács a lelátó és a pálya között (reméljük soha nem is lesz rá szükség), ami nyilván annak köszönhető, hogy ez a stadion az utánpótlásnak épült elsősorban. Ott meg még nem fordul elő olyan esemény, ami miatt ráccsal kéne elválasztani a szurkolókat a játékosoktól. :)
Na és azt külön el kel mesélnem, hogy a mosdóban csempe van (egészen a plafonig), és puha wc-papír, valamint tiszta wc. Ja, és szappan is van az adagolóban. :) Egy élmény volt, komolyan.
És akkor még a szervezés.. annak ellenére, hogy mennyien voltunk (3623 volt a hivatalos nézőszám), profin irányították a parkolást (és volt elég parkoló), majd a meccs végén a távozás is zökkenőmentesen ment. :) Maradjon ez mindig így. :)
A meccs maga csalódás volt, mert nem volt egy kifejezetten jó meccs. Ráadásul hihetetlen módon hiányzott nekem a szurkolás. Már-már sajnáltam a hazai csapatot, amikor a győri szurkolók rázendítettek. Nekik néha elhangzott egy "Hajrá Puskás", de ennyiben kimerült. Igaz, a stadion jó részét megtöltötték azok az "arénaturisták", akik soha életükben egyetlen meccset sem néznének meg, de ezt a Pancho Arénát látniuk kellett a saját szemükkel, hogy aztán majd bennfentesként "fikázhassák", hogy minek egy ilyen kis faluba ekkora stadion. Tőlük nehéz lett volna szurkolást várni.
Az viszont egy tök jó élmény volt, hogy az egész család együtt volt ezen a helyen. :) Megyünk még. Az biztos. De előtte majd egy Fradi-Diósgyőr meccsre a Puskás Stadionba jövő hét végén. :)

Amúgy meg a VIP szektor alatt ültünk.. és micsoda emberek nézték velünk együtt a meccset. :) Ez is egy külön élmény volt. :)

1 megjegyzés:

  1. De belecsaptatok a meccsrejárásba :) További jó szurkolást és sok-sok együtt töltött vidám percet a családnak!

    VálaszTörlés