2013. márc. 10.

Hétvége végén

Addig keresgéltem az épp hangulatomnak megfelelő sablont, amíg eszembe jutott ez a régi, jól bevált, és nagyon szeretett virágos, úgyhogy elővettem, leporolgattam, és itt is van. Dacára annak, hogy jövő hétre mindenféle hózáport, meg hideget ígérnek, itt már tavasz van. Itt-ott még poros azért, de a továbbiak meghaladták a képességeimet, úgyhogy majd holnap megoldódik még, aminek meg kell oldódnia.
A hétvége gyorsan elröppent, mintha még el sem kezdődött volna pedig. Sok minden fért bele, és sok minden nem, de gondolom minden megvár, amire most nem került sor. A fontos dolgok mellett pipa van. Úgymint gyerekszeretgetés, Erikkel mateklecke csinálás, mosás, főzés, tűzhelysikálás, és beszéd, beszéd, beszéd... mondjuk annyit megint kár volt, mert mondhatok én akármit, úgyis mindig az van, amit Ő kitalál, se rábeszélni nem hagyja magát, sem semmi... Nagy kár, hogy már volt a névnapja, és a szülinapja is messze van még, mert simán meglepném már azzal, amit amúgy szeretne, csak azért nem vesz, mert ennyiért nem... pedig éppen most még meg is engedhetné magának. Na mondjuk... nemsokára házassági évfordulónk lesz.. :D Ha addig nem tudom rávenni, hát majd addigra megszerzem neki én.
Freddy-vel ma már megint orvosnál voltunk, ezúttal szemgyulladása van. Tegnap nekirohant egy bokornak, és felsértette a szemét egy ág. Ma reggel a szívbajt hozta rám, amikor nézett fél szemmel, mert a fájóst nem bírta kinyitni. Lemostam neki kontaktlencse folyadékkal, gondoltam, az csak ilyen fiziológiás oldat, baja csak nem lesz tőle. Akkor kinyitotta, de már első ránézésre is jó csúnya volt. Mondtam is neki, "Freddy, Neked több bajod van, mint a gyerekeknek". Mosogattam neki szépen, szorgalmasan olyan három óránként, hogy nehogy újra összeragadjon, és jobb is lett valamivel, de azért este csak elvittük a dokihoz. Kapott injekciót, meg szemcseppet, kedden vissza kell még vinni még egy injekcióra. Jó hosszú ideig kell majd csepegtetni a szemébe, amitől előre a hideg ráz, mert sosem bírtam ezeket a szembenyúlkálós-csepegtetős dolgokat, rosszul vagyok a gondolatától is. Ezerszer jobban viselem még azt is, ha valahonnan vérző sebet kell ápolni. De mindegy, le kell majd győznöm ezt, mert holnap négyszer kell neki belecseppenteni a szemébe. Brrr...

És még azt mindenképpen meg akartam veletek osztani, hogy mekkora élmény volt még tévén keresztül is a mai Fradi-Újpest rangadó. Igaz, csak az első félidőt láttuk, mert akkor kellett menni Freddy-vel, de az elején az az egész stadionos élőkép az nem volt semmi. Tudom, tudom.. focihuligánok, meg minden.. de amikor ott állt az a 16 ezer (vagy 19 ezer?mert arról is volt szó) ember, és minden hülyeségeik ellenére énekelték a Himnuszt, a fradisták a zöld-fehér drapériákkal, az valami borzongatóan szép volt. Voltam én már ilyen Fradi-Újpest meccsen, akkor is hihetetlen hangulata volt, de ennek a mostaninak, az Albert stadion lebontása előtti utolsónak még volt valami plusz töltete is. Vagy csak túl érzelgős vagyok, ezt is vállalom.

kép forrása: fradi.hu
Meg még azt is elmesélem, hogy milyen rövidke hetem lesz.. mert én holnap szabadságon leszek. Igaz, nem láblógatás lesz a feladat, hanem Erikkel kell menni a szokásos kétévente esedékes nevelési tanácsadós vizsgálatra, de akkor is egy plusz nap a hétvégéhez. És így csak három munkanap lesz a héten (jó, hát azok meg ilyen hosszított napok lesznek, de sebaj.. fél lábon is), ami tök jó. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése