2024. szept. 24.

Kedd

 Ma reggel együtt mentünk mindhárman dolgozni, és együtt is jöttünk haza fel háromkor, mert én mentem délután a háziorvoshoz beutalókért..Az utólag derült ki, hogy igazából az ortopédiára szóló beutaló felesleges volt, mert végül magánrendelésre kell mennem, de nem baj. Vérvételre is megyek, és oda meglepően gyorsan kaptam időpontot. 

Az egyébként nekem mindig egy tök idegesítő talány, hogy az miért jó, hogy egy online rendszerbe úgy lehet regisztrálni, ha valahová elmegy az ember személyesen. Ez szerintem egy agyrém. Minden adott hozzá, hogy megcsinálja az ember magának, de nem lehet, mert ahioz, hogy működjön, előbb valami idegen ember megnézi, hogy én valóban én vagyok. Egy csomó embernek ezért nincs ügyfélkapuja sem. 

A másik, amit nem értek, hogy annak mi értelme van, hogy most még az igazolásokat is az orvosnak kell feltölteni a felhőbe..ez egy tök felesleges plusz tehet az egyébként is haldokló egészségügyben. Aki lógni akár az iskolából, meg fogja oldani így is. 


3 megjegyzés:

  1. Én örülök, hogy így megy az igazolás, mert munkaidőben nehéz megoldani, hogy állandóan a gyerekorvoshoz járjunk igazolás miatt. Nálunk már évek óta így van, a doki is imádja, mert sokkal egyszerűbb. Van erre egy online rendszere, eleve abban kérjük az igazolást, abban generálja isnle, és automatikusan küldi. Nulla teher.

    VálaszTörlés
  2. Azt nem tudom, hogy az orvosoknak ez mekkora plusz, plusz-e egyáltalán, de szülőoldalról egyszerűbb, hogy nem kell kettőtől négyig odarohanni egy darab papírért. Szerencsére a fiúk ritkán betegek, tavaly is csak egyszer kellett igazolást kérnem, amikor Milán műtétje volt, és még otthon lábadozott.

    VálaszTörlés
  3. Ó, nem voltam teljesen egyértelmű. Az olyan igazolásokra gondolok, mint hogy tesi órán pl nem elég, ha szülőként jelzed, valami gond van, pár tesi órán nem tud részt venni, ehhez is orvosi igazolás kell a felhőbe. Ezt gondolom feleslegesen plusz tehernek.

    VálaszTörlés