2017. dec. 14.

Azon gondolkodtam

Azon gondolkodtam a napokban, hogy vajon mitől is van az, hogy annyira szoktuk várni az év végét? Oké, vannak, akik az év utolsó egy-két hetében már nem dolgoznak, ők nyilván a szabadságot várják. De ezen kívül vajon még mi adhat okot erre a várakozásra?
Persze, nyilván mindannyian készítünk egyfajta számadást minden év végén arról, hogy milyennek éltük meg ezt az évet, és lehet, hogy épp ez az, ami miatt bennünk van a várakozás. Meg ilyenkor születnek a nagy elhatározások, miután megvolt ez az összegzés, és mondjuk azt gondoljuk, hogy valamiért nem ami évünk volt ez. Nyilván azokat a dolgokat szeretnénk megváltoztatni, amik nem jó hatással vannak ránk.
Az igazi akkor lenne ez az év vége, ha az egyik év utolsó napja, és a következő év első napja között lenne egy légüres tér. Ami mondjuk adna időt a lezárásra, és a felkészülésre. Vagy csak épp felfogni, hogy hopp, már megint egy másik dátumot kell írni.
Én jelenleg úgy élem meg, hogy a következő év is csak pont egy nappal lesz később, mint az előző. Nagyjából minden ugyanolyan lesz, és nagyjából mindenhez ugyanígy fogunk hozzáállni is. Fogadkozhatnék, hogy le fogok szokni a cigiről, de miután eszem ágában sincs ezt komolyan megtenni, így kár is lenne próbálkoznom ezzel. Lehet, hogy lesznek dolgok, amiken változtatni fogok/fogunk, meg egyébként is jövőre megint egy csomó új dolog következik az életünkben, amihez majd igazodni kell, és alkalmazkodni. Ezek meg akkor is változtatással járnak, ha előre nem döntjük el.
Na de ez a fajta összegzés még azért arrébb van.. csak úgy eszembe jutott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése