2012. okt. 28.

Mehetsz is...

Mondhat nekem akárki akármit, nem fog meggyőzni arról, hogy miért is jó ez az óraállítás. Ezt a mostanit meg aztán különösen utálom mindig, dacára annak, hogy egy órával többet lehet aludni. Mert kit vigasztal az az egy óra, ha már délután négy órakor szürkület van? Délután négykor.. amikor nemrég még olyankor hét ágra sütött a nap, olyannyira, hogy azok, akik nem annyira bírják a meleget, még az orrukat sem dugták ki.
Ahogy öregszem, mindig jobban megvisel a tél közeledte. Szívből utálom a hideget, a havat, a szelet, az esőt, és mindent, ami a téllel jár. Bármikor meg tudnám szokni, hogy karácsonykor csak egy trikó van rajtam. Sőt, simán grilleznénk valami karácsonyi vacsorát. Akár halat is, megoldjuk...
Ó, tudom, vannak a hidegnek jó kis vírusölő hatásai (haha...), meg hát így van ez a kontinens kitalálva, hogy négy évszak, miegymás.. De az végképp nem fér a fejembe, hogy még ha négy évszak is, minek piszkálgatjuk örökké az órát? Hol vissza egyet, hol előre? Maradhatnánk a nyári időszámításnál nyugodtan egész évben. Persze, spórolás, én is tudom a statisztikai adatokat, mint mindenki más. Na de ez olyan spórolás lehet, mint a négynapos hétvégék... amikor a következő héten meg szombat is munkanap. Ez a másik, ami nem fér az én csökött kis agyamba, hogy mi értelme van ott adni egy napot, ha utána meg itt elbukunk egyet? Persze, utazások, családi wellness, meg mittudomén, de gondolom, hogy aki wellness programra indul, és befizeti, az akár egy-két nap szabadságot is rááldoz. Vagy nem?
Megígérem, hogy nem fogok minden héten morogni a hideg miatt, és tüntetni a tél ellen, de most egy kicsit muszáj volt így a kezdet kezdetén.
Bevallom, az a nem titkolt célom vele, hogy a Tél inkább hátat fordítson, ha esetleg olvas engem...

7 megjegyzés:

  1. Az óraállítással megtakarított összegek csak legenda. Gondoljunk pl. a menetrendekre és egyebekre, de mindegy is!

    Minek kéne átállítani az összes órát? Miért nem csak az utcai lámpákat állítgatják? Persze szerintem, azt is állítják év közben többször is, ez se okozna gondot. Tehát csak megszokás.

    VálaszTörlés
  2. Na, a tél nem olvasta el a bejegyzésedet és szépen havazni is kezdett.

    VálaszTörlés
  3. Hát, az óraátállításról én is úgy hallottam, hogy semmi megtakarítás nincs vele... Ha belegondolunk, nem mindegy, hogy reggel vagy este kapcsolok villanyt?? A nagy üzemekben meg úgyis egész nap égnek a lámpák, szóval nem tudom, ez kinek használ, csak nyúzottabbak leszünk tőle, és a gyerekek korábban kelnek reggel :))))))
    A tél jön, megy, szerintem ha elfogadnád, könnyebb lenne :) Szeretek mindenfajta időjárást, megvan a maguk szépsége... Előfordul, hogy módosul tőle családi program, és egy rövid ideig morgok is talán, de nincs annál szebb, amikor a természet megmutatja, hogy akármit is csinál az ember, akkor is Ő az "úr a háznál". :))))

    VálaszTörlés
  4. Robert Jorden - Az idő kereke

    Itt

    VálaszTörlés
  5. Spanyolországban, december 6-án 18 fok volt. A férjem mesélte, hogy decemberben a teraszon aludt. Az efféle 4 évszak ott például a déli részen nincs :D
    Egyik évben kaptunk el egy kicsit hidegebb telet, volt hó itt ott, de nappal egy vékony kabátkával elvoltunk. És csodás ahogyan szinte minden nap végül kisütött a nap.

    VálaszTörlés
  6. Altair, szerintem is csak ilyen urbanlegends. Ha tényleg megtakarítás lenne, annak pár évenként legalább jelentkeznie kéne itt-ott. :) Hülye megszokás ez.
    Superwoman, de, nálunk olvasta. Mert itt egy tíz perces havas eső volt csak, hónak nyoma sincs. :D
    Vizu, de örülök Neked. :) Ezt meg felveszem az olvasnivalók listájára. :)) Legyél máskor bőbeszédűbb. :)))
    Agyrágó Bogár, azt hiszem, Spanyolországban lenne a helyem. Bírnám a 18 fokot Mikuláskor. :)

    VálaszTörlés
  7. Ja, és Erika, te kimaradtál: nyilván elfogadom, de megszeretni nem fogom sosem. :)

    VálaszTörlés