2011. dec. 23.

Egy nap múlva...

Már csak egy nap. És őszintén? Még sosem volt ilyen, hogy ennyire semmi hangulatom ne legyen. Mármint karácsonyi. Eshet hó, sülhet tökéletes márványozott tetejű kirepedésmentes (és nagyon finom) bejgli, akkor sem. Mély sóhajjal teszem a dolgom, egyik dolog jön a másik után, de ennyi. Tudom, majd holnap a fa alatt már lesz valami, amikor örülnek. De ha tehetném, én most ezt az ünnepi mizériát átaludnám. Vagy egész másképp ünnepelném.
Ma döbbentem rá igazán, hogy mennyire igaza volt Balázsnak azzal az utazással kapcsolatban. Azt nem mondom, hogy itt és most megfogadom, hogy jövőre csakis úgy lehet a karácsony, hogy elutazunk, mert majd biztos akkor is győz bennem a "kötelességszerű" ajándékhegy-vásárlási láz, és a többi. De ha meglesz bennem ez az érzés valamikor jövő novemberben, akkor jövő ilyenkor nem itthonról fogok írni.
Nincs semmi baj ezzel az ünneppel, sőt.. alapjáraton nekem is ez a kedvencem. De az idén talán a szokásosnál is nagyobb volt a hajsza körülötte, és kevesebb idő jutott befelé figyelni. Pedig a lényeg odabent van.
Valószínű, hogy valami ilyesmi az oka annak, hogy ma reggel a szokásosnál is furább kézremegéssel keltem, és egész nap "lihegett" a nyakamban a szele valami fura rosszullét-érzésnek, ami végül nem csúcsosodott, csak úgy maradt. Estére pedig újfent hihetetlen mértékű torokfájásom lett. A semmiből. De úgy, hogy mostanra már a nyelés is nehezemre esik.
Úgyhogy én még nem kívánok semmit... mert én még holnap is itt leszek. Remélhetőleg olyan igazi karácsonyos hangulatban. :)

8 megjegyzés:

  1. Mintha én írtam volna. A kedvetlen és semleges hangulatú részt. És beteg is lettem tegnap estére. Fájt a torkom nagyon. E.T. és Elliott??

    VálaszTörlés
  2. Dius! Nagyon megértelek Téged, mert rengeteg jó barátom, ismerősöm, szomszédom mondja ugyanezt. Azt gondolom, hogy bizony ennek oka az a feszült társadalmi-gazdasági légkör, amit nem tud az ember magán kívül hagyni, még ha menekül is előle, hallja az utcán attól, aki jobban informált, mint ő. Ha pedig érzi, tapasztalja, hát akkor ott ül a vállán óriási teherként. Nehéz magasztos dolgokról így beszélni. Nekem nagyon sokat segít, ha mindennapi imádságomban hálaadással kezdek: mi az amim van és amiért hálás lehetek. Hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Ahogy elmondom a hálapontjaimat, kicsit megtelik a szívem és végiggondolom, hogy mi lenne velem, ha ez nem lenne... Tudom, hogy sokak szerint ez pszichológia, önámítás... Én mégis azt mondom, hogy elkövetkezendő még nehezebb időszakot azok tudják átvészelni, akik a lelküket karban tartják és a mentális egészségüket minden áron megőrzik. Isten mindig velünk van, vigyáz ránk!
    Áldott, szép karácsonyt kívánok Nektek!
    - és neked ugyanúgy Heni! Olvastam a blogodat és nagyon sokoldalú, talpraesett ember vagy! Gyógyulj meg! Mézes tea, forró fürdő, szép zene és egy kis csend!
    Üdvözlettel: Erika

    VálaszTörlés
  3. Én nem nagyon szeretem a karácsonyt, sose szerettem, elviselem, és amennyire tőlem telik készülök rá, sütök sütit, meg kacsát, de egyáltalán nem bánnám, ha kimaradna az évből ez a néhány nap. Vannak pillanatai amit szeretek, a fa illatát, a csillagszórót, és persze a gyerekek örömét, de az pont nem karácsonyfüggő, mert nekik örömet okozni az év bármelyik napján lehet és mindig szeretek.
    Majdcsak eltelik. mint minden évben.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a megcsúszott időjárás miatt nem vagyunk felkészülve a karácsonyra. Én egy héttel ezelőtt értem be a lelkemet körülbelül, amikor letettem a feleslegesnek ítélt tennivalókat, pedig a héten még rengeteg olyan dolgom volt, aminek semmi köze nem volt az ünnephez. Akkor éreztem azt, hogy most kellene kezdődni az adventnek... Nem volt ilyen évek óta, hogy én még 23-én ajándék után menjek, és éjjel kettőig nyüzsögjek.
    Remélem, elér még a varázs ma este! :) Legyen nagyon szép az ünnepetek!

    VálaszTörlés
  5. Dius! Boldog karácsonyt nektek!!
    Sok puszi: Dóra

    VálaszTörlés
  6. Remélem mire ezt olvasod, semmid sem fáj, jól érzed magad, szívedben nyugalom és béke van, a gyerekek szem csillogása meg feledtette veled a borús gondolatokat. Áldott, békés karácsonyt Nektek! :-*
    Eszter

    VálaszTörlés
  7. kívánunk nektek minden szépet, bárhogy is alakuljon az hangulat :)
    Egészséget, kacagást és minden jót!

    VálaszTörlés
  8. Heni, micsoda érdekes véletlen ismét. Remélem azóta már jobban vagy Te is.
    Erika, köszönöm a szép gondolataidat, és kívánok Nagyon szép ünnepet Neked és a családodnak.
    Bea, igen, valami ilyesmi ült mostanában az én nyakamon is. Hogy olyan "muszáj-szaga" van az egésznek. De most, hogy már örülnek, azért más egy kicsit..
    Kikocs, a varázs nagyjából megjött. :) Kívánok Nektek is csudaszép ünnepet.
    Dóra, Nektek is Boldog Karácsonyt.
    Eszter, majdnem így lett. :) Békés, Boldog Ünnepet Nektek is.
    Timi, Boldog Karácsonyt kívánok Nektek is.

    VálaszTörlés