2020. máj. 18.

Érdekes

Érdekes időszak ez a mostani. Majdnem sajnálom, hogy nem vagyok épp szociológus hallgató, mert már tudnám is a diploma munkám témáját. 
Azt érdekes volt megfigyelni, hogy volt időszak, amikor voltak a maszkos emberek (a kekszes emberek), meg a nem maszkos emberek, és a két tábor folyton méregette egymást, valahogy szemre próbálták eldönteni, ki a hülyébb. 
Aztán lassan mindenkiből maszkos ember lett, és kezdődött az ismerj fel mindenkit maszkban is challenge. Itt is érdekes megfigyelni, hogy vannak, akik úgy tesznek mintha nem ismernének fel, és vannak, akik próbálják magukat a végtelenségig felismerhetetlennek gondolni. 
Aztán van ez ki, mikor, hova és hogyan léphet be. Nem bonyolult, de igen nagy kihívást jelent a mai napig is sokaknak. 
És van az a hatás, amit a mostani engedékenység váltott ki. Az a szabadság érzés, ami eddig el volt nyomva, most előtörni készül. Vagy van, akiből már ki is tört. Itt is vannak persze olyanok, akik ezt nem nézik jó szemmel. 
Én tulajdonképpen tartoztam már szinte minden táborba, kivéve a nem maszkos emberek közé. Maszk mindig volt rajtam. 
Ami ezután jön, az meglátjuk, mennyire kérészéletű szabadság. 

3 megjegyzés:

  1. Romániában más szabályok élnek, minden bizonnyal másfajta emberek is, akik miatt, bocsánat, akikért ezek a más szabályok élnek... Mindenesetre, én még egy hónapig leszek önkéntes kvázi-karanténban, nem a járvány miatt, de közben még ez is tart. Mindenesetre engem zavar a maszk, mint tény, ezért jó, hogy sokat nem kell vele foglalkoznom. Szombaton rövid időre bementünk két boltba a lányokkal, több, mint két hónap óta. Mindkettőben ismerős is vásárolt. Elsőben biztosan túl banditás voltam a szürke sálat magamra tekerve, az úriember nem ismert meg. Oké, mondtam én, hogy nem lesz jó ezt a bujkálás. Másodikban egyszerre köszöntünk egymásra a hölggyel, majd pillanatra leemeltük s vissza a takarást, hogy mosolyunk látsszon...Mindkettejüket ritkán látom, ők is engem, de valahogy azt sugallta az egész, hogy lesz, hogy szívesen bújnak emberek a rejtek mögé. Ám legyen...Én maradok abban a reményben, hogy mire nyár lesz, s a mi életünk is szabadabb, addig oldódik a feszültség és múlik a ...járvány. Vannak táborok, egyikbe-másikba én is beletartozom. Egyébiránt olvaslak, üdvözöllek és csupa jót kívánok nektek.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon remélem, hogy valóban úgy lesz, ahogy írod, és a járvány múlásával együtt oldódnak a feszültségek is.
    Köszönöm a kedves jókívánságokat, én is minden jót kívánok nektek.

    VálaszTörlés
  3. Én kb. senkit nem ismerek meg maszkban, én rendszerint a mindennapokban az arcra koncentrálok - nem rosszindulat, de rájöttem nem megy és nem is próbálkozom. Pedig hiányzik. Viszont az utcán nem hordunk maszkot, ott rendben van - viszonylag normálisnak érzem a helyzetet.

    VálaszTörlés