2019. nov. 5.

Már tudjuk

Kicsit többet is, mint szerettük volna. Vagy mint amire számítottunk.
Erikkel ma délután orvosnál voltunk. Tegnap vérvételen volt, mert elfogy a vérnyomására kapott gyógyszer, és úgy beszéltük meg a belgyógyász doktornővel, hogy a háziorvoshoz már úgy megyünk, hogy visszük a labor leletet, meg a vérnyomás naplót. A vérnyomás dolgon gyorsan túlestünk, csökkentette a gyógyszer adagot napi negyedre, mert nagyon leviszi a pulzusát. Aztán rábökött a laborleten két értékre, amit én is láttam, hogy nem jó (bilirubin, és még valami), és közölte, hogy ez Gilbert kór. Megnézte a szeme fehérjét, és az is sárgább..ettől megerősítést nyert nála a diagnózis. Keresnem kell régebbi labor leletet, hogy azon is emelkedett e az érték, mert akkor biztos, hogy erről van szó...ha nem, vagy nincs ilyen lelet, akkor mást is kell keresni.
Ő is azt kommunikálta, meg a google is azt mondja, hogy nem kell nagyon aggódni, csak vigyázni kell magára.
Aztán még jártunk az ortopédián is a leletekkel.
A térdével sincs nagyon nagy baj, de azért, ha mi is úgy gondoljuk, akkor megműti. Át kell vágni egy valamit, ami sokszorosára van duzzadva, mint ahogy kéne lennie. Az egynapos műtőben itt helyben meg is csinálja. Fel kell majd hívnom, hogy döntöttünk.
Én hajlok rá, hogy legyünk túl rajta, azt mondta az orvos, ha megcsinálja, megszűnnek a fájdalmai is.
Teljesen leszívott ez a két hír. ..

5 megjegyzés:

  1. Megértem, a kettő együtt egy napra... megértem, hogy sok(k) volt...

    VálaszTörlés
  2. Megértem Dius, engem is kiütött volna, főleg így együtt a hír... Együtt érzek veletek, viszont én is úgy tudom, hogy a Gilbert-kór csak inkább ijesztő, de igazából tényleg életmódbeli elővigyázatosság kell hozzá. Én mindig azt mondom, hogy borzasztó, ha akármi is van a gyerekünkkel, de azt hiszem, hogy mindkét probléma kezelhető és ez jó hír, ezt csak azért írom, hogy próbálj erre gondolni :) ... Puszi és ölelés!

    VálaszTörlés
  3. Huhh majd megnézem mi is ez a Gilbert kór , a térdes dolgot kb értem, szerintem nekem is hasonló van - volt már kétszer csináltattam a térdemet, rosszul áll az ízületi tok és emiatt kopnak a porcok, fájt a térdem. Először 20 évesen műtöttek, utóbb két éve és tényleg nem nagy dolog. persze az, de mégsem akkora és a térdem azóta majdnem rendben van....

    VálaszTörlés
  4. Ijesztő lehet ezt így kimondva hallani. De nézzük a pozitív oldalát, amit írnak is róla. Minden rendben lesz! 🤗

    VálaszTörlés