2015. jan. 24.

Dal 2015

Ez sem múlik el nélkülem, bár hatalmas csalódások értek rögtön az első elődöntő idején, amit még ki kell hevernem a következő szombatig. Szükség lesz erre, hogy előítélet nélkül tudjak odaülni a tévé elé, és ne szoruljon ökölbe a kezem majd ahányszor csak meglátom T.Csillát a képernyőn, vagy Pierrot eddig sármosnak gondolt mosolyát.
Még azt sem tudtam eldönteni most, hogy kettőjük közül ki okozta a nagyobb csalódást, vagy hogy úgy egyáltalán ők e, vagy csak szimplán az, hogy cseppet sem értettem egyet a zsűri által adott pontszámokkal.
Elfogadhatatlanul sokat bakizott élő adásban a műsorvezető, és sírva könyörögném vissza Novodomszky Évát és Gundel Takács Gábort, ha tehetném. Ez a műsorvezetés az övékéhez képest nemhogy nulla volt, de még a nullához sem nagyon konvergált. Azt gondolom, ha valaki elvállal egy élő adást, akkor az a minimum, hogy annyira felkészült legyen, és annyira koncentrált, hogy senki meg ne mondja róla, hogy eddig hány ilyet vezetett. És nem, nem arról van szó, hogy nem lehet hibázni, mert dehogynem lehet. Na de ennyit? És keresgélni a szavakat mondat közben? Szörnyű... ennél még Lilu eszement őrjöngése is bármikor bevállalhatóbb.
Pierrot is csak a csalódást okozta. Mert eddig- annak ellenére is, hogy volt már vele egy személyes élményem egy vitaest kapcsán- azt gondoltam róla, hogy egy roppant intelligens és empatikus zenész. De nem az. Úgy tűnik nekem az első elődöntő után, hogy kifejezetten szerette "szivatni" a népet, és sokkal inkább rosszat mondani, mint jót. Tisztában vagyok vele, mit jelent az, hogy keressük A DAL-t. Tudom, hogy nem előadót keresünk ilyenkor, és nem feltétlenül számít, hogy ki az előadó. De sehogysem fér a bögyömbe, hogy olyan semmitmondó dalokra adtak sok pontot, amit én (és a fiaim), mint abszolút átlagos zenehallgató az első fél perc után már el is hallgattatnánk.
Csalódás volt az egész, ahogy volt. :( Ugyan mindig abban reménykedem, hogy lesz még egyszer újra egy ByeAlex-e ennek az országnak, de úgy tűnik, az idén sem nagyon. :(

Bár.. az is lehet, hogy csak az a baj, hogy valóban nem értek a zenéhez. És kultúrsznob sem vagyok. (és még azzal sincs bajom, ha valakinek Fluor írja a dalszöveget)

1 megjegyzés:

  1. Hát hallod....T.CS nagyon nagy gáz volt!!!! Fel voltam háborodva. Nem is értem, minek kérték fel, tudvalévő, hogy szétbakizza az élő adást a reggeli műsorokban is. Nem vállalta abszolút senki??

    VálaszTörlés