2016. júl. 17.

Még mindig rosszidő

Még ma sem volt egyáltalán nyáriasnak nevezhető az időjárás, inkább olyan április elejére saccolnám, vagy október közepére ezt a mait.. de mindegy, mert mára ez jutott épp.
Az időjárásra való tekintettel ma újfent vonatra szálltunk, ezúttal Erik nagy vágyát teljesítettük, és egészen Budapestig mentünk. Úgy voltunk vele, hogy az időnkbe belefér, mást úgysem nagyon tudunk csinálni, mert esik, és fúj a szél, hát akkor legyen...
A vonatút jó hosszú volt, az odafelé úton- bevallom- már készültem eret vágni is magamon, mire odaértünk, és kb. tizenháromszor fogadtam meg magamban, hogy ezentúl nem érdekel, mennyire vágyik akármire is akármelyik gyerek, biztos, hogy jól át fogom gondolni, mire vállalkozok. Két és fél óra azért hosszú... úgy meg főleg, hogy Siófoktól már tömve volt a kocsi utasokkal, meg mindenféle szagokkal, és egyáltalán nem esett jól.
Az Allee-ban ebédeltünk, a Burger Kingben, egyrészt, mert ez is vágy volt, másrészt meg, akinek épp nem volt vágya, az meg megérdemelte ennyi vonatozás után. Ha már ott voltunk, akkor beszereztünk egy-egy farmert a két kisebbnek, a C & A-ból.
A hazafelé út sokkal élvezetesebb volt, mert IC kocsiban utaztunk, és olyan vonattal jöttünk, ami nem állt meg minden bokornál.
Azért a Balatont meglátni jó érzés volt. Sokkal jobb, mint bemenni a tömegbe.
Itthon még elmentünk lángost vacsorázni, aztán sétáltunk egyet a Balaton-parton, mert estére végre lecsendesedett az idő, elállt a szél is, meg az eső is. Hűvös van még, de holnapra 27 fokot ígérnek, ami azért már biztató.




Balázs fotózta

Ezt a képet Balázstól "loptam", mert annyira gyönyörű

Bevállalós Erik

Közben otthon anyámék tartják a frontot. Ma voltak ott az ácsok, mert tegnap hívott anyám, hogy az egyik tetőablak fölött egy helyen csöpög a víz. Hívtam az ácsot, hogy meg kéne néznie. Tegnap lement, megnézte, ma meg is csinálták. Aztán voltak ott az e-onosok is, hogy a hálózatfejlesztéshez szükséges mindenféle papírt aláírassák velük. (mi már aláírtuk, mielőtt eljöttünk) Azt remélem, hogy holnap majd megérkezik a víz-fűtésszerelő "banda" is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése