2019. jan. 22.

Azt hiszem

Lehet, hogy még egy kicsit át fogom gondolni, de azt hiszem, most jött el az ideje annak, hogy orvoshoz forduljak a fázásom miatt. Ma eljutottam odáig, hogy dacára a réteges öltözködésnek, meg mindennek, ha nem közvetlenül a fűtő ventilátor mellett ültem a munkahelyemen, akkor vacogtam.
Igen, tél van, és tudom, hogy ilyenkor normális dolog fázni. De látom, hogy másokhoz képest mennyivel jobban fázok, mennyivel több réteg ruha kell rám, mint rájuk.
Lehet, hogy ki fog röhögni az orvos, de mindegy. Még egy telet nem tudok így végigcsinálni, mert nagyon megvisel.

6 megjegyzés:

  1. Igen, azt hiszem, valóban orvoshoz kellene fordulnod, mert még olvasni is rossz, mennyire szenvedsz a hidegtől, és plusz még olyan a munkahelyed is, ahol sokat kell hűtött térben tartózkodnod.
    Azt meglepve olvastam, hogy sapkát nem hordasz.
    Én se vagyok sapkahordó, szóval megértem, de ha fázol, akkor sokat számít egy megfelelő sapi. Szerintem próbálj ki elsőnek egy termo anyagból varrt példányt, olyant, aminek lelógó füle is van, mert a normál körkörös aljú sapkák a tarkónál felgyűrődnek és a homlokba meg lecsúsznak, ha a füledre húzod. Engem leginkább ez a két dolog zavar a sapkáknál, ezért nem hordok.
    Pár éve vettem egy gyereksapkát, ami kötött és norvégmintás, szóval vicces darab :) (illik a koromhoz :P 62 éves leszek :D ) és van fülrésze, meg két copfba font megkötője. Nagyon szeretem, de csak -10 körül veszem fel (én akkor kezdek igazán fázni kint), viszont akkor nagyon jól melegít és sokat számít a komfortérzetemben. Ezért gondolom, hogy neked is sokat számítana egy megfelelő sapka.
    Azt nem tudom, hogy a lábadon mit hordasz, de lenen egy javaslatom: vegyél cérnazoknikat, tiszta pamutból, 0 % műszállal. Sainos csak férfizoknit fogsz találni, de ez van. És ezeket húzd fel alulra, erre kerüljön a harisnyanadrág, polárzokni, frottírzokni, stb. amit szoktál viselni. A cérna felszívja a láb nedvességét, nagyon sokára kezd csak majd fázni a lábad.
    Nekem a hátam fázós, ezért mellényből akár több is van rajtam, hogy a karom mozgását ne akadályozza a több réteg. De itt szintén fontos, hogy kizárólag pamut felső legyen legalul, esetemben póló. Semmi műszál, inkább legyen sima fehér férfipóló, az a lényeg, hogy melegítsen.

    VálaszTörlés
  2. A napokban nem is volt annyira hideg (valami -1 vagy -2 fok napközben és mégis fáztam. Folyamatosan vacogtam, még idebent a 22 fokon sem volt annyira jó. De azért menj el és nézesd meg magad - lehet ez akár érszükület is, attól is lehet fázni. Kiváncsi vagyok mit mondanak majd neked. Addig is kitartást...

    VálaszTörlés
  3. Ha megnézeted magad, az semmiképp sem árt, lehet, hogy a vérkeringéseddel van valami gond, az meg azért nem tréfadolog.

    VálaszTörlés
  4. Én így vagyok a nyárral. Mindenki élvezi, rólam meg patakokban folyik a víz szédülök, dagad kezem lábam.. 25 fokról. Engem mindenki kinevet ezért .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem nevetlek,sőt,hasonlòan nehezen viselem. Már utálom,mikor közeledik.
      Elnezest,ìgy ismeretlenül,csak nem tudtam megállni 😊.

      Törlés
    2. Köszi. Az első meleg tavaszi napon rámtör a szorongás, hogy jajj, közeledik...

      Törlés