2017. jan. 17.

Mi lesz majd?

Beszélgettünk ma arról abban a pár percben, amikor megálltunk két számolás között, hogy milyen is az, amikor egy anya "szárnyai" alól kirepülnek a gyerekek. Vannak közöttük egy gyerekes, két gyerekes, három gyerekes és négy gyerekes anyák is. Mindannyian más-más mentalitással, vérmérséklettel rendelkezünk, másképp szemléljük a világot is. Abban azért mégis mindenki egyetértett, hogy olyankor kell valami, ami egy új célt ad az embernek, valami olyan, amit addig még sosem csináltunk, vagy mert nem volt rá alkalmunk, vagy mert nem is mertünk gondolni sem rá.
Van, aki már bőven túl van ezen közülünk. Kb. fele-fele arányban vagyunk, akik már túlestek ezen, és akik még nem. Kérdezték is, hogy én mit gondolok, hogy fogom megélni, ha nem lesz már "gondoskodnivaló" gyerekem itthon, mert felnőnek.
Őszintén? El sem tudom képzelni. Biztos, hogy nehéz lesz majd. Túl gondoskodó vagyok ahhoz, hogy egyszerű legyen. Biztos bele fogok halni is egy kicsit. Az, hogy mit fogok kezdeni a felszabaduló energiáimmal, nem tudom. Remélhetőleg jön majd valami jó dolog, ami akkor örömöt hoz nekem, és pótolja a keletkező űrt.
Meg remélhetőleg még jó sok idő eltelik addig. :) :D

6 megjegyzés:

  1. Én abban bízom, hogy mire mindegyik kirepül, addigra megérkezik majd az első unoka :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt az opciót nem is mertem leírni. :) (pedig van egy ilyen titkos vágyam)

      Törlés
  2. Most akarjuk bővíteni a házat, szóval bele sem akarok gondolni, hogy mi lesz ha ketten maradunk a hat szobába, a nagy nappaliban és az óriási konyhámban ( ami majd lesz végre ha megcsináljuk) ... Még fiatalok vagyunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, izgalmas időszak elé néztek akkor. :) Persze, még bőven fiatalok vagytok Ti is, messze még ez az idő. :)

      Törlés
  3. Mindig is lesz 3 gondoskodásra vágyó gyereked!
    :)

    VálaszTörlés