2020. ápr. 7.

Nem értem

Nem tudom, hogy arrafelé, ahol ti laktok, hogy van ez, de itt nálunk határozottan az látszik, hogy a múlt heti "fegyelem" után, amikor üresek voltak az utcák, és a boltok, most mindenki olyan lazán vesz már mindent, mintha túl is lennénk már mindenen.
Nem nagyon értem, mitől ilyen felszabadultak, honnan veszik azt, hogy lehet, szabad, kell úgy viselkedni, mint az éretlen, értetlen gyerekek. Az szerintem csak egy dolog, hogy "csak" 817 igazolt fertőzött van. Mellette egy kisvárosnyi ember van házi karanténban. Róluk nem tudjuk, hogy kicsodák, hol van az otthonuk, és leginkább azt sem, hogy csak gyanúsak, vagy tüneteik vannak, de nem minősítette őket senki a "tesztelendő" kategóriába.
Szerintem nem vesszük ezt elég komolyan. Nem, mert a legtöbbünknek csak számok és adatok ez a vírus, nincs tapasztalatunk. A legtöbben nem ismerünk senkit, aki beteg, így azt gondoljuk, nincs is itt semmi komoly baj.
És még csak most jön a még jobb idő, meg a húsvét.

2 megjegyzés:

  1. Detto ma reggel bementem a Lidlbe és mintha karácsony előtt lennénk akkora volt a tömeg. Kinek muszáj reggel hétkor kerti bútort venni? őrület...

    VálaszTörlés
  2. Épp ma reggel vettem észre először, hogy az eddigihez képest sok autó jár reggel az utakon. Eddig szinte minden nap egyedül mentem reggel, most pedig szinte normális forgalom volt.

    VálaszTörlés