2018. febr. 8.

Ajándék

Mostanában valahogy a családi nèvnapok/születèsnapok körül nem szoktam a helyzet magaslatán lenni. Rendszeresen úgy van, hogy azon a napon, amikor èpp az ünnepnap van, mèg nincs meg az ajándék. Így volt ez a múlt heti Balázs nappal is. Az megvolt, hogy mit szeretnènk adni neki, de nem tudtuk nèlküle megvenni. Aztán ő persze nem annyira akarta azt, amit mi, így kellett másik ötlet. De az is meglett, ès ma meg is èrkezett az ajándék. (Mèg a hèt napba is belefèrünk)



Nagyon szép, sorszámozott, a hàtlapján gravírozott Fradi címerrel. Ha lenne női változata, onnantól èn is hordanèk újra órát.

Ez az idèzet pedig tegnap jött velem szembe, ès azóta is folyamatosan motoszkál bennem.

"Hatalmas erő van a kimondott szavaidban. Építhetsz, rombolhatsz. Megalázhatsz, felemelhetsz. Bátoríthatsz, depresszióba lökhetsz. Létrehozhatsz, megsemmisíthetsz. Életeket formálsz át vele, hatással vagy másokra, nyomot hagysz. Lehet, hogy valaki a szavaid hatására fog bele az álmai megvalósításába, lehet, hogy valaki a szavaid hatására mond le a céljairól. Lehet, hogy valaki a te bátorításodra kezd hinni magában, lehet, hogy valaki a te alázásod következtében kezdi el vagdosni magát. Felelősséggel tartozol a szavaidért. Felelősséggel tartozol a szavaid következményéért. Megmutathatod az életet, a halálba taszíthatsz. Mosolyt csalhatsz arcokra, könnyeket a szemekbe. Börtönbe zárhatsz vagy szabaddá tehetsz. Minden kimondott szóval történelmet írsz. Adsz. Elveszel. Felüdítesz. Elkeserítesz. Ölsz. A kimondott szó lehet fegyver, lehet gyógyír, lehet mentőöv, lehet csapda, lehet emésztő tűz, lehet frissítő víz. A kimondott szó elvégzi a dolgát, nem tudod visszavonni. Súlya, ereje, hatása van, életeket változtatsz meg.
Te döntesz: áldás vagy átok leszel?"

Lydia Finlandia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése