2017. febr. 3.

Fura nap

Tök érdekes, hogy vannak olyan emberek, akik a maguk csendességével és látszólagos "jelentéktelenségükkel" (micsoda szó) sokkal inkább magukra tudják vonni az ember figyelmét, mint azok, akik egyébként harsányak, és mindig a középpontban vannak. Mondjuk lehet, hogy ez csak nálam van így. Ebből is látszik, hogy senkit nem a külseje alapján ítélek meg, bár van olyan is, hogy valaki rögtön taszít. És igen, elsőre a külső miatt fog el ez az érzés, de ha jobban megismerem, általában ki szokott derülni, hogy az első, ösztönös érzésem volt a jó, mert egyáltalán nem nekem való ember.
Na de mielőtt elkalandoznék teljesen attól, amiről írni akartam. Ma elbúcsúzott az egyik "nagyfőnök "a cégtől. Aki a maga csendességével és kölyök kinézetével lehetett volna egy jelentéktelen kis alak is. Sosem lehetett látni rajta semmi érzelmet, soha nem látszott, hogy idegeskedne, kapkodna, vagy épp feszült lenne. Néha, amikor az a póló volt rajta, amilyen régen Patriknak is volt (ő már kinőtte rég), mosolyogtam, hogy nahát.. mintha csak a gyerekem jönne itt velem szemben. Volt főnöke Balázsnak is, volt főnöke a sógoromnak is, aztán most legutóbb megint Balázzsal dolgozott együtt. Igen, megint a főnöke volt, csak most megismerhették egymást egy kicsit másképp is. Jó volt ez így.
Balázsra szerintem kevés ember volt még ekkora hatással, mint ő, és nagyon-nagyon sajnálom, hogy csak ennyi jutott belőle, mert ha még tartott volna ez az együtt dolgozás, sok minden lehetett volna itt.
Tegnap írtam neki egy elköszönős levelet, mert volt valami, amit mindenképpen el akartam neki mondani. Ma olvastam a válaszát, és aztán még legalább tízszer olvastam újra, mert volt benne egy sor, ami újra és újra megmelengette a szívemet. "Balázst támogasd mindig, még sokra viheti."
Hát így lesz, az biztos. Támogatom bármeddig, bármiben. És majd időnként emlékeztetem őt erre a mondatra, meg erre a fél évre, hogy el ne felejtse, mi mindent tanult és tapasztalt ettől a kölyökképű főnökétől, aki ma, éppen Balázs napon végleg elköszönt. Furcsa névnap volt, az biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése