2018. aug. 7.

Nyár van, nyar

Bírom ezt, hogy mennyire tud mindenki panaszkodni most, hogy nyáron nyár van, hőség, meg napsütés ezerrel. Természetesen mindenkinek melege van, meg elege van, és nem bírja tovább egy perccel sem már, lehetőség szerint rögtön holnaptól máris jöjjön a hideg.
Azt nem vitatom, hogy nagyon meleg van. Még azt is tudom, hogy nem én vagyok a mérvadó hőmérséklet tekintetében, mert én bizony még most is betakarózva alszom.
Áz is igaz, hogy nálunk is megy a légkondi, de nincs agyon hűtve a lakás, huszonöt fokon tartjuk idebent a hőmérsékletet. Éjszaka nyitva van az összes ablak, most már minden tetőablakon is van szúnyogháló, bátran lehet azokat is nyitva hagyni.
De azért azt is látom, hogy képtelenek vagyunk fejlődni, mert itt továbbra is az van, hogy ha nem mész a legmelegebb órákban vásárolni, csak hat óra körül, mert addigra kicsit jobban esik már emberek közé menni (és kevesebb szagos embert kell kerülgetni), akkor már nem lehet kapni tsemlét, péksüteményt. (Még egy csomó minden mást sem)
Pedig szerintem kb két nap alatt át lehet állni erre a mediterrán életmódra, és egy csomó nyűgtől kímélnénk meg egymást.
Arról meg inkább nem is ejtek egy szót sem, hogy hogy fordulhat az elő még mindig emberekkel, hogy nem lehet mellettük levegőt venni hányinger nélkül. Százféle izzadás gátló van, mindenhol beszerezhető...értem én, hogy valaki uzzadósabb, de szerintem azt az ember tudja magáról.

Teljeseb más téma:
Freddyre kérhetek egy szavazatot?n

1 megjegyzés:

  1. Húúú, én is egyre kevésbé bírom, amikor valaki az időjárás miatt panaszkodik. Az pont egy olyan tényező, amin úgysem tudunk változtatni, akkor sem, ha panaszkodunk. De ez olyan magyar sajátság szerintem, hogy szeretünk panaszkodni, bármire. Persze, nekem is melegem van, de erre vártunk egész júliusban, és milyen jó betolni egy jó nagy adag fagyit, vagy inni egy jegeskávét, hideg bodzaszörpöt, fröccsöt, sört, akármit:-) vagy lábat áztatni az árnyékban. Vaksötétben csillagokat nézni pántos trikóban. Egy csomó olyan dolog van, amit az ember csak kánikulában tud csinálni :-)

    VálaszTörlés