2016. márc. 27.

17

Hogy létezik e nagyobb keresztény ünnep a Húsvétnál, az nyilván nem igaz. De hogy van olyan, hogy valami felülírja a húsvéti ünnepet is, az bizony igaz. Mert nekünk éppen ma van a tizenhetedik házassági évfordulónk. Több időt töltöttünk már házasként együtt, mint a szüleink. :)
Ma délelőtt többször is könnybe lábadt a szemem.. na nem, ez nem igaz, mert nem csak könnybe lábadt, hanem úgy rendesen csurogtak is lefelé, amikor épp volt egy negyed órám egyedül ebben a zűrzavaros forgatagban, amiben élünk hetek óta. Végigpergett előttem egy csomó minden ebből a tizenhét évből. Ami maga volt a csoda, még akkor is, ha sosem volt fenékig tejfel az életünk. Voltak közöttünk is kisebb-nagyobb nézeteltérések, összezördülések, volt, hogy nem szóltunk egymáshoz, és volt olyan is, hogy haraggal feküdtünk le. Ezekre is emlékszem, persze, hogy emlékszem. Van egy-két olyan beszólás, ami úgy betalált, hogy azóta is összerezzenek az emlékére. De ezek apró kis semmik ma már..
Sokkal több az olyan emlékkép, ahol beszélgetünk, ahol nevetünk, ahol megöleljük egymást, vagy épp csak egymásra mosolygunk. Van egy csomó olyan emlékképem magunkról, ahogy tervezgetjük azt, amit most épp készülünk megvalósítani. A tizennyolcadik házassági évfordulónkat már ott, abban a megvalósult álomban fogjuk megünnepelni. (legalábbis reméljük, hogy túl is éljük addig.)
Egymás mellett nőttünk fel, és lettünk ezek, akik. Egymást csiszolgattuk, egymáshoz igazodtunk, mire most, ennyi évvel később eljutottunk oda, hogy vannak egyforma gesztusaink, egyformán kimondott szavaink, és elég a másikra néznünk ahhoz, hogy tudjuk, mit gondol a másik.
Ha megkérdezné valaki, mi a titkunk, csak annyit tudnék mondani, mindig eléggé tudtuk egymást szeretni. Ennyi csak az egész.
Szeretném a következő tizenhetet, meg az az után következő tizenhetet is legalább ennyi szeretettel eltölteni mellette, mint ami eddig volt.
Végtelenül hálás vagyok érte, hogy épp Ő az, akinek kimondhattam tizenhét évvel ezelőtt, hogy "Holtomiglan, holtáiglan..." Ma is őt választanám.. ugyanígy.

Egyébként stílszerűen, egy kis szőnyegfelszedéssel és gletteléssel ünnepeltünk. :) Csak hogy előre tudjunk tekinteni arra a következő akárhányra, ami még eltelik addig a holtomigltanig. :)

4 megjegyzés:

  1. Akkor csak így tovább, még sok szép együtt töltött évet kívánok nektek! :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök Nektek :) , és még nagyon sokszor 17 évet kívánok nektek ilyen szeretetben és összhangban, amiben vagytok :) !

    VálaszTörlés