2015. dec. 27.

Vége is

Milyen jó azoknak, akiknek ezzel a vasárnap estével nincs még vége az ünnepnek, hanem elnyúlik egészen hosszúra, és majd csak a következő évben mennek dolgozni. Na persze nem panasz az, hogy mennem kell holnap dolgozni, már csak azért sem, mert emlékszem még rá nagyon, amikor abban a cipőben jártam, hogy éppen karácsony előtt egy nappal tudtam meg, hogy többet már nem kell mennem. Szóval, nincs baj ezzel, mert van hova menni, és még az is lehet, hogy jó is lesz egy kicsit kiszakadni ebből a csendes semmittevésből, amivel telnek a napok. Ami persze messze van a valóságtól, mert a nagy semmittevésben azért főzni is kellett, meg mosogatni is, a szennyestartót sem varázsolták üresre az angyalok, de azért még bírnám legalább egy hétig ezt a tempót. Jó is az reggelente magamtól ébredni nem hajnali négykor, hanem sokkal később, ráérősen meginni a kávémat, és aztán vagy egy félórát mélázni azon, hogy akkor mi is lenne az, ami annyira fontos, hogy máris neki kell állni. Leginkább semmi sem volt ennyire fontos, mert szépen, ráérősen elolvashattam a híreket, megnéztem van e valakinél valami újabb bejegyzés.
Magamban kicsit ilyenkor mindig irigylem azokat, akik olyan helyen dolgoznak, ahol ilyenkor december végén "leállás" van. Persze, csak felületesen, mert tudom, erre szabit is tartalékolni kell, meg persze az is igaz, hogy valószínűleg azok a cégek, akiknél ilyenkor belefér a leállás, nyáron, amikor mi vígan nyaralunk épp gőzerővel dolgoznak. De pár pillanatra azért mégis bennem van az a "de jó nekik" érzés.
Egyébként más gondolatunk sem nagyon van már, mint az, hogy melyik falat hova szeretnénk "eltolni", ezt lebontjuk, ott másikat húzunk. Körülbelül a tizenharmadik verziónál tartunk, de kell is sokféle elképzelés, mert ki tudja, mit mond majd a szakember, melyiket lehet megvalósítani. Ahhoz nem értünk, hogy statikailag mit hogy is kell csinálni. Még akkor sem, ha laikusként azt gondoljuk, hogy válaszfalhoz bármikor hozzá lehet nyúlni. Gondolatban sokmilliót elköltöttem már, és kicsit aggódom, hogy vajon jól kalkuláltuk e az összeget, amikor kimondtuk azt az előzetest a bankban, de remélem, hogy sokat azért nem tévedtünk. Már csak azért is, mert ha már lúd alapon.. vannak dolgok, amikről nagyon nem szívesen mondanék le azért, mert nincs már rá pénz (nyilván le fogok, ha a helyzet megkívánja). A fiúknak, leginkább Patriknak határozott elképzelése van. Külön szoba kell (amúgy is alap, innen indult minden), és ő akarja berendezni is, mert neki egyénisége van, és ahhoz fogja majd berendezni. Érdekes lesz... remélem azért hamarabb talál majd az egyéniségéhez illő dolgokat, mint ahogy pólót szokott találni magának egy-egy üzletben. :D
Na de ez még mindig a jövő (év) zenéje.. és még a jövő évig is van négy munkanap, amit le kell gyűrni. :)
Ja, és azt akartam már kérdezni, hogy az gáz, ha nekem még mindig tetszik az a telenor reklám? Tudjátok.. a "we live in cityyyyyy is... "

13 megjegyzés:

  1. Nem tudom, mennyire értékeled a poénomat, de dolgozzál csak, hogy nekünk legyen kajánk! :-) Nálunk is évekig volt ügyelet ilyenkor, aztán pár éve jött a kötelező szabadságra a napok tartalékolása. Jó ez... de mindenkivel együttérzek, akinek ez nem adatik meg.
    Mindhárom fiúnak lesz saját szobája?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értékelem a humorodat abszolút. :) Csak aztán szorgosan vásárold a kaját, hogy majd hosszú távon meg is érje nekünk ez a sok meló. :P Az a terv, igen, hogy mindenkinek külön lesz.

      Törlés
  2. Tegnap délután már belekóstoltam a munkába, szó szerint, két és fél órányi munkánk volt.:)Hatkor már jöhettünk is haza.
    A felújítás biztosan nem lesz egyszerű menet, de az eredmény
    kárpótol mindenért. Csináld úgy, hogy elmész dolgozni, mire hazaérsz ez is megvan és amaz is kész.:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A párom is volt tegnap, de ők úgy mentek, hogy jó sokan egy műszakba, és egészen időben végeztek is. :) Az eredmény az, ami engem is izgat.. azért lesz érdemes az egészet végigcsinálni.

      Törlés
  3. Nekem felemásak az érzéseim, arra gondolva, hogy jövő ilyenkor már én is ezen agyalok, rémisztő, de közben meg tulajdonképpen várom is, persze tudom, mindig az kell, ami éppen nincs, na mindegy. :)
    A reklám? Miért? Én a telómra is ráraktam zenének, nekem is nagyon tetszik, mindig.
    A ház téma nagyon izgi, várom már, hogy konkrétumok is legyenek ;)
    Jó munkát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért élvezd ki addig a jövő ilyenkorig még a teljes szabadságot. :)
      A reklám azért.. mert kb. minden második reklám ez, és vannak jó sokan, akik idegrángást kapnak már az első ütemtől. :D

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Attól a zenétől engem a hideg ráz, brr.
    Most épp én sem dolgozom,de amikor dolgoztam két ünnep közt, azok sosem voltak hajtósak. Mindenki vitt sütit, elvoltunk.
    De nézzétek csak meg a 2016-os naptárt, az az igazi szívás év végén, mert gyakorlatilag az ünnepek hétvégére esnek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk ilyen sütivivős móka nem játszik, nem irodai munkát végzünk. :) A következő évi naptárral épp ma kötöttem közelebbi ismeretséget.. nem mondhatjuk, hogy sok lesz a ledolgozós szombat. :D

      Törlés
  6. munkához kitartás!
    miért ciki a reklám? most kerestem rá youtube-on, én még nem hallottam....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert a csapból is ez folyik. Nyilván nálatok nem, mert nemigen néztek tévét. :)

      Törlés
  7. Nekem a Nestlé Open upja még mindig az mp3-lejátszómon van. :)

    (Másrészt lehetne rosszabb is, ha az eü-ben dolgoznál. ;) A férjem szombat-vasárnap ügyelt.)

    VálaszTörlés
  8. Akkor neked az az open up igazi dallamtapadás volt? :D
    Lehetne rosszabb, persze, de nem véletlen, hogy nem dolgozom az eü-ben. :D (és nem ezért amúgy) Nincs semmi baj amúgy ezzel, hogy dolgozni kell, csak épp milyen jó annak, akinek nem kell.. ennyi az egész.

    VálaszTörlés