2017. szept. 3.

Vasárnap mifelénk

Eredetileg úgy terveztem, hogy -miután Balázs dolgozik- délelőtt "odateszem" magam, és megcsinálom az ebédet, áthúzom az új ágyneműnket, amit előbb persze átmostam, majd némi hezitálás után a szárítóba raktam be egy rövid programra (nem bírtam ellenállni annak a tudatnak, hogy ha ott szárítom, sokkal jobb illata lesz, mint odakint.. meg amúgy is lógott az eső lába), sütök két adag muffint (három lett), majd még ugyanezen a délelőttön becsomagolom az összes tankönyvet (nem számoltam meg, de volt egy jó pár mindenkinek). Nos, gondolom nem nagy meglepetés, ha elárulom, hogy mindennek a felével végeztem kb. addigra, mire Balázs hazaért. Gondoltam, sebaj, majd amíg ők forma1-et néznek, addig én befejezem, ami még hátravan, és még így is jut idő bőven arra is, hogy leüljek a fotelba, feltegyem a lábam a lábtartóra, és ne csináljak semmit.
Ez sem jött össze, mert amint végeztem az ebéd utáni rendrakással, kopogtak. :D Rég nem látott ismerős jött, jót beszélgettünk, bár -bevallom- engem kicsit frusztrált, hogy mennyi mindent kell még csinálnom.
Végül fél öt körül álltam neki. Épp az utolsó előtti könyvnél tartottam, amikor csörgött a telefonom. Egy fél órára megint leálltam.. aztán amikor már az összes tankönyv készen volt, és az ellenőrzőkre is kiszabtam a borítót (ritka hülye vagyok, tudom), lazításképp megmostam a hajam, aztán- ha már arra jártam, kicsit kitakarítottam a fürdőben (kád, mosdó, wc-k).
A füzetek még csak ezután következtek. A nagyok nem igényelnek különösebben semmit ezügyben, spirálfüzet, és kész. Patriknak akár egy is elég, és abba ír mindent. :D Rolinak még azért kell a borító, a star wars-os cimke az angol füzetre, fradis cimke a matek füzetre, real madridos cimke a magyar füzetre, smiley-s cimke a történelem füzetre. :D (micsoda szerencse, hogy jól el vagyunk látva ilyesmivel)
Kilenc óra volt, hogy elraktam az utolsó füzetet is, és mára befejezettnek nyilvánítottam a projektet. És akkor nekiálltam a holnapi tízóraiknak.. Patrik épp akkor jött a konyha felé, amikor az összes zsemlét felvágtam, és megkérdezte: üzemi konyhát nyitsz?
Tíz órakor már a konyha is rendben volt, mosogatógép bepakolva, padló feltörölve. Eddigre Priskint már rég kiállították, és vezettek a portugálok.
Háromnegyed tizenegyre már meg is fürödtem, és a végeredmény is maradt a 0:1. Nem megy a magyar válogatott a világbajnokságra. Ami nem olyan nagy baj, mert nem való az most még nekik. Tíz emberrel csak egy gólt kapni a portugáloktól viszont szép.. és kár, hogy nem adták meg Fiola gólját. Az még szebb lett volna, ha nem les.

És vége is lett a mai napnak. Csak a fotelban ücsörgés maradt el. De majd pótolom. Holnap. Vagy azután.. :)

3 megjegyzés:

  1. Hű,ez egy embernek rengeteg.
    A lehető legjobb tanèvkezdèst!

    VálaszTörlés
  2. Ugyanez nalunk, csak tegnap jo eros fejfajassal megspekelve. Jovore mar ket tankonyvcsomagot kell majd bekotnom, pedig mar ettol az egytol is kipurcantam. A tizoraikeszites kerdeses, hogy meddig birom otletekkel es szuflaval... csak maradjon ilyen lelkes a gyerek, akkor en is az leszek!

    VálaszTörlés