2017. máj. 8.

Mit tennék?

Ma beszélgettünk arról munka közben, hogy ki mit tenne, ha hirtelen, váratlanul nyerne tízmillió forintot? Most azt nem írom le, hogy ki mit válaszolt, csak a sajátomat.
Merthogy én megleptem mindenkit a válaszommal, amikor azt mondtam, hogy nem kérdés, hogy azonnal visszafizetném a hitelünket, és aztán kérnék egy fél év fizetés nélküli szabadságot. Az alatt a fél év alatt pedig újra visszatalálnék a régi önmagamhoz, esetleg járnék valami kreatív írói kurzusra, vagy valami hasonlóra. :)
Azt mondták, ez a fizetés nélküli szabadság meglepte őket, mert úgy ismernek, aki mindig ott érzi jól magát, ahol van. Ami azért az esetek többségében persze, megállja a helyét. Csak ugye ők nem ismernek, csak abban a közegben. Én meg emlékszem magamra egy másik Diusként, amit ők sosem láttak.
Jó lenne, ha váratlanul nyernék tízmilliót. Jól ki tudnám használni. :)
És Te? Mit tennél?

7 megjegyzés:

  1. Én az álmodozásom közben mindig többet nyerek, így a kevéske kis 10 millióval gondban vagyok most. :D Egyébként én is a ház hitelét venném előre, a maradékból pedig szerintem rábeszélném a családfőt, hogy indítsa be a saját vállalkozását.

    VálaszTörlés
  2. Hitel lefizetése, ami egyébbként nem nagy teher havi szinten, de mégis ... micsoda szabadság lenne!
    Ezután természetesen egy év fizetetlen szabadság, egy lakóautó és irány Európa a gyerekekkel!!! Ja, tíz milla nem lenne elég természetesen :-D

    VálaszTörlés
  3. Körutazás Európában, nyaralás, csak négyen, semmi munka, lazulás.

    VálaszTörlés
  4. Megcsinálnánk hitel nélkül a bővítést gyorsan és ha maradna, de nem... akkor kettesben elmennénk egy Eu-s körútr a gyuszival, legalább egy pár helyre:)

    VálaszTörlés
  5. Ó de jó lenne
    A tíz millióhoz hozzátennénk egy kis spórolt pénzt, egy kis (sok) hitelt, és a két felnőtt gyerekemnek lenne/lehetne lakása...

    VálaszTörlés
  6. Azért nagyjából egy rugóra működünk mindannyian úgy látom. De jó lenne, ha mindenkinek meg is valósulna, amit leírt. :)

    VálaszTörlés