2016. nov. 3.

Mi van ezzel a gyerekkel?

Rolandról lesz szó. Aki hihetetlen mértékben kezdett el kamaszodni, vagy mi.. és hihetetlen módon lett idegesítő is. Lassan ott tartunk vele kapcsolatban, hogy úgy leszünk, mint a Family Guy-ban Peter és Meg, és még éppcsak megszólal, már valaki biztos megszólal, hogy "maradj már". De tényleg, nem hiszitek el, de olyan hangerővel beszél, hogy néha komolyan megfordul a fejemben, hogy elviszem hallásvizsgálatra, mert biztos, hogy süket. Ráadásul egyfolytában beszél, és olyan nagyon rosszul tudja újabban előadni a mondanivalóját, hogy egyrészt elveszítem a fonalat a sok körítés miatt, másrészt meg olyan dolgokról beszél, ami tök érdektelen (nekem). Folyton pörög, nyüzsög, kipróbál valamit. A fúrógéppel szórakozik, fáklyát gyújt, a kiürült sörös dobozzal produkál "Lamborghini hangot". Szóval, szörnyű, na.
Még akkor is azt gondolom, ha amúgy szaranyának érzem magam emiatt, hogy ilyet mondok a saját gyerekemre, de hát na.. Néha elviselhetetlen ez a hihetetlen kreativitás, ami benne van, mert folyton valamit kipróbál. Ha nem egy trükköt, akkor valami olyat, amihez mindenképpen kell olló, ragasztó, sniccer. Ragasztót pl. hord a zsebében minden eshetőségre felkészülve. Ezzel is kiakaszt, hogy mindig tele van a zsebe mindennel.
Elgondolkodtam rajta, hogy talán kéne neki valami időpontot kérnem valami szakembernél. De épp ma közölte velem, amikor ennek valahogy sikerült hangot is adnom (épp egy fél órája járatta az akkus csavarozót, amiben előtte kicserélte a csavarbehajtó szemet valami fúrószárra, és a kiürült kartondobozokat furkálta vele), hogy "minden tizenkét éves ilyen hiperaktív". Hát.. még nincs is tizenkettő amúgy.
Még adok egy kis időt magunknak, hátha az új szobájában megszállja majd valami angyali nyugalom, és mire tényleg tizenkettő lesz, addigra visszakapjuk azt a helyes kisfiút, aki most elveszett.

4 megjegyzés:

  1. Kellene neki valami olyan szakkör, ahol ezt a nagyfokú kreativitását ki tudná élni. Például Nagykovácsiban szoktak lenni ilyenek, robotépítés meg hasonlók (tudom, már csak ez hiányzik nektek, még oda is hurcolni kéne a gyereket, bocs').

    VálaszTörlés
  2. :D Az én legnagyobb lányom 13 éves, időnként rettentmód idegesítő. Olyan hangulatingadozásia vannak...Mikor épp nagyon-nagyon teli van a hócipőm, inkább nem szólok hozzá, arrébb megyek, és arra gondolok milyen édes kisbaba volt, és milyen szép felnőtt lesz..addig meg vhogy csak túléljük. :D

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Én is szoktam ezt érezni 14 éves és lány, de csak két állapota van, vagy "hülyeségeket" beszél, fáraszt és sokszor elfelejti, hogy az anyja vagyok nem az osztálytársa, vagy belesik a monitorba és hiába is szólsz hozzá, beszippantja bármi, legyen mese, sorozat vagy youtube-os videó.
    Normál állapota, amikor használja is a fejét ált. akkor van, ha kettesben elmegyünk valahová. Akkor nagyon jó vele lenni, de úgye ez elég ritkán adódik. A múltkor 20 percen át beszéltettem angolul és nagyon ment neki:), máskor meg csak a kutyákról, macskákról, tengerimalacokról vagy filmekről lehet vele beszélgetni...
    Furcsák a kamaszok és hát mi is furcsák vagyunk felnőttként:)

    VálaszTörlés