2013. febr. 16.

Ma is Dal

Most, hogy már az utolsó elődöntő volt ma, igazán nem akartam megszakítani a hagyományt, hiszen eddig írtam róla. Valljuk be, micsoda diszkriminálás lenne, ha most, erről az utolsó tizes mezőnyről meg egy szót sem ejtenék.
Mondjuk nem tudok túlságosan sok mindent ma írni. Azt ugyan nem tudtam eldönteni, hogy azért e, mert már megvannak a magam kedvencei, vagy azért, mert ma tényleg nem volt senki sem az az igazán nagy meglepetés, vagy fantasztikus, vagy akármi.
Na jó, meglepetés volt. Mert Cserpes Laura nekem mindenképpen az volt. Vele kapcsolatban megvannak a magam előítéletei, még a Megasztáros szereplése kapcsán. De azt hiszem, az azóta eltelt idő határozottan jót tett neki, mert ezt a dalt tényleg úgy adta elő, mint a "nagyok". Pedig magamban legyintettem, hogy na, ebből sem lesz semmi... De lett.
Radics Gigi nekem nem favoritom. Nem azért, mert nem gyönyörű a hangja, vagy mert nem gyönyörű éppenséggel ő maga. Nem nagyon tudom megfogalmazni mi bajom van vele, mert tulajdonképpen tényleg vitathatatlan, hogy mindene megvan ahhoz, hogy ha kijut, akár meg is nyerje nekünk. Mégsem.. ráadásul, ahogy Rúzsa Magdi is mondta, ennél a számnál, amit ma este énekelt, van neki jobb.
Puskás Peti hozta, amit megszoktunk tőle. Ő igazi előadóművész, és bármit csinál, abban jól érzi magát. Nem hiszem, hogy több van benne egy középdöntőnél, mert attól még, hogy ő egyéniség, elég elvont figura, ettől aztán megosztó is rendesen.
Pély Barnáék is jók voltak, pedig azt gondoltam, hogy a United már igazán lejárt lemez, és rég túl vannak mindenen, már nem lehetnek érdekesek. De lehetnek. Legalábbis zeneileg. Mert amúgy Barna fizimiskája a legkevésbé sem bejövős nekem, a bajuszát tévén keresztül is szívesen levágtam volna. :D
Volt, akitől a hideg rázott (nem a jó értelemben), és csak azért nem írom, hogy kitől, mert tisztelem annyira az alkotását, hogy nem "fikázom" itt nyilvánosan. Meg különben is az, hogy nekem nem tetszett, nem jelent sokat..
Ez a FlashTravel egy tök vidám dalt hozott, legalábbis szívmelengetőt, és azt vártam, hogy tetszett annyira a közönségnek, hogy továbbjuttatják. És igenis csalódtam, amikor nem jutottak tovább. De mindegy, majd meghallgatom még párszor azért a dalukat.
És még akiről akartam szót ejteni, az Brasch Bence. Mivel nekem fiaim vannak, így ez a fiú pont annyira tiltólistás itt nálunk, mint Justin Bieber. Gondolom a lányos házaknál ez nem így van. Na de azért én titokban szoktam hallgatni őt, és nagyon szeretem azt a kisfiús bájt az arcán. Meg persze a hangja is tetszik. Ez most sem volt kérdés, jól énekelt, szépen énekelt, érzelmekkel, bájjal, mindenhogy. Én tudtam, hogy a harmadik tiltólistás fickó itthon (SP) már nem az első számot írja neki. Eddig mindet eltalálták. És ezt is. Na persze ő sem jutott tovább, szerintem túl nyálasnak gondolta a zsűri, vagy nem tudom, mindenesetre igen jól példázza nekem az ő zenéjük a "ne ítélj elsőre" szlogent.
Hát.. kíváncsian várom, hogy alakul majd a két középdöntő, és a végén a döntő. De azt mondom, menjen ByeAlex Malmőbe. :)

2 megjegyzés:

  1. Nem mondok már semmit.:D:D:D Hiányzott volna ez a bejegyzésed.:D Szép napot! puszi

    VálaszTörlés
  2. Ugyeugye... milyen hiányérzeted lett volna, ha kimarad? :)))

    VálaszTörlés