2012. okt. 14.

X faktor

Már tegnap kellett volna ezt megírnom, de gondoltam, nem szakítom le a plafont vele, inkább hagyom az egészet. De nem hagy ám nyugodni, úgyhogy végül megadom magam. Ez egyébként is egy olyan mindegy bejegyzés, úgyhogy ide pont belefér. Hogy mitől mindegy? Attól, hogy ez az ezeregyszáztizenegyedik. :D
Szóval, az a bizonyos tehetségkutató. Nem titkoltam sosem, hogy nézem. Bánom is én, hogy menő, vagy ciki, engem szórakoztat, és kikapcsol, és kész. Teljesen hardcore vagyok, mert a válogatókat is végignéztem. Volt már ott is egy-két (három-négy-öt) kedvencem, volt közülük, aki mégsem jutott be most a legjobb tizenkettőbe, és van, aki ott van. :) Még az első adás kezdete előtt azt gondoltam, hogy az idén is majd fiú-lány döntő lesz, méghozzá Antal Timi, Oláh Gergő párosításban. De ezt majd meglátjuk.
Tegnap este néztem a műsort (és majd felrobbantam, hogy fél óránként volt hét perc reklámszünet), néha könnyekig meghatott a kisfilm, ami egy-egy döntőst harangozott be. És akkor, ahogy visszapörgött bennem, hogy a héten hányféle helyen olvastam én mindenféle gyalázkodást Malek Miklósra, és Keresztes Ildikóra, azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon hányan értik, hogy ez a tehetségkutató arról is szól, hogy az énektudás mellett még legyen abban az emberben valami, amitől népszerű lesz, amitől elbír majd akármivel is, ha végül az éneklés lesz az élete. Ehhez nem hiszem, hogy bárkinek is jó szeme van elsőre, ráadásul én hiszem, és vallom, hogy nem szabad elsőre ítélni.
Na és akkor itt és most beszéljünk Csobot Adélról. Aki a legmegosztóbb személyiség mind között. Ő az, akit vagy őrületesen utálnak, vagy szeretik minden porcikáját. Egyetlen percig nem tudtam utálni, bár nagyon messze áll tőlem az a mentalitás, ami neki van. Néha azon kaptam magam már, hogy szinte irigylem, hogy 18 évesen ekkora önbizalma van, ennyire tudja és meri használni a női vonzerejét. Az énektudását nem tudom megítélni, de előadóművészként nem semmi a kiscsaj. Minden porcikája ezerfokon izzik abban a pillanatban, ahogy a kamera ránéz, és minden porcikájával játszik a színpadon. Lehet, hogy nem lesz énekes, ezt sem lehet tudni, de hogy unalmas ember sem lesz soha, az is biztos. Egyébként egyre inkább szeretem ezért, hogy  épp olyan, amilyenek nőként annyira nem merünk lenni. :)
De beszéljünk Zámbó Krisztiánról is, aki az első előadásával könnyekig meghatott. Amikor az apja zenéjét énekelte, egy pillanatra még Jimmy hangját is hallani lehetett az övében. Sokan mondják, hogy csak azért, mert az, aki. Ezt én nem tudom. Szeretnék naivan hinni abban, hogy nincs semmi a direktmarketingről szóló pletykák mögött, de vagyok már annyira kiábrándult, hogy akár el is hiszem. Mégis, Krisztián is valaki olyan, akitől az embernek kedve van megölelgetni, és megsimogatni, hogy levegye a válláról a terheket. Minden előadásában árnyékként ott van az apja, nem tudom, meg tud e szabadulni valaha. Azt remélem, Ildikó van elég tapasztalt hozzá, hogy elhitesse vele, hogy a név ugyan kötelez, de nem kényszerít semmire.
És beszéljünk Stone-ról, aki a legidősebb a mezőnyben, és sokan mondják, mit keres ott 52 évesen. Szimpatikus nekem a stílusa, de az a legszimpatikusabb, hogy felvállalta, hogy még ennyi idősen is még egyszer megpróbálja. Mert ez volt az álma. Hányan is vagyunk, velem együtt, akik eltemetjük az álmainkat, mert a szürke hétköznapok elsodornak bennünket? Nos, a remény él, és bármikor elővehetjük újra azokat az álmokat, hogy valóság legyen belőlük.
De beszéljünk akkor még Oláh Gergőről, aki a lehető legjobb példa lehetne az integrációra. Mert ha ő énekel, eszembe sem jut a származása. Ráadásul bevallotta, hogy közmunkás, ami azért manapság nem túl nagy büszkeségre ad okot. (és természetesen nem is lenézendő) De ezen túl. A beszédén az érződik, tanult, tiszta, és őszinte a mosolya, ami az első pillanatban elbűvölt. Őszintén drukkolok neki, hogy sikerüljön. Hadd törjön ki Karancslapujtőről, és hadd legyen ünnepelt sztár.
És még Antal Timiről is szeretnék beszélni, aki a legtipikusabb példája a mostani versenyzők között nekem annak, hogy a céltudatosság és az akarat meghozza a gyümölcsét. Olyan igazi "kicsi a bors, de erős" típus, gyönyörű hanggal. Az pedig, hogy szemmel láthatóan rendkívül udvarias és jól nevelt, az egyszerűen fantasztikus. Neki is nagyon drukkolok, hogy örvendhessen még sokáig a sikereinek. :)
Na és most akkor hallgatom... ki nézi... és ki kinek drukkol. Csak mert én meg olyan vagyok, aki roppant kíváncsi vagyok..

13 megjegyzés:

  1. Bár gőzöm sincs, akikről írsz, de azért muszáj hozzászólnom: Szerintem nincs rossz tévéműsor, mert bármelyikből születhet élmény vagy tanulság. És hát ez a tévé lényege: felvidít, kikapcsol, elgondolkodtat.

    VálaszTörlés
  2. Nem sznobságból nem nézem (bár párat láttam ám), hanem mert a zenék benne nem az én világom. Ha lesz majd kizárólag rock tehetségkutató klassz régi és újabb metálszámokkal, azt én is nézni fogom. ;o)

    VálaszTörlés
  3. Nem a kedvencem ez a műsor, valószínű, ha Mesit nem érdekelné, nem ez a csatorna menne, nekem túl nagy a "pompa" a tudás mellett. És ahhoz sajnos gyorsan robognak ezek a fajta műsorok, hogy igazán kiteljesedjen a jövőben a nyertes. De most volt olyan akiket végignéztem, és Oláh Gáboron ott ragadt a szemem. Na ott legszívesebben én is táncra pattantam volna. De van akinek nem ott lenne a helye szerintem.

    VálaszTörlés
  4. Én nézem,és úgy mint te én sem titkolom.Nem számítottam a mostani kiesőre másra tippeltem volna.Az együttesek se rosszak szerintem bár én még nem tudtam igazán eldönteni kit látnék szívesen befutóként,ezért érdeklődve várom,hogy alakul a sorsuk.

    VálaszTörlés
  5. Messze még a vége, de én is Gergő-Timi döntőre számítok.
    Én gyógyíthatatlanul követek minden tehetségkutatót, így a magyarral párhuzamosan haladó angol X Faktort is.:) (Ella Henderson és Jahmene Douglas zseniálisak. :))

    VálaszTörlés
  6. Én is szeretem a tehetségkutatókat, nekem a Voice is tetszett! A szombati X-faktort nem láttam, úgyhogy sajnos nem tudom felmérni az idei mezőnyt, de azt tudom, hoy kimaradt pár olyan a 12-ből, akik miatt még szívesebben nézném a műsort.

    VálaszTörlés
  7. Szívesen nézem másnap vagy inkább hétközben háttérként. Így nem hülyülök meg a háttéranyagokon/reklámokon és csak a zenére figyelek.

    (ideje is lesz holnap meghallgatni)

    Ildikó

    VálaszTörlés
  8. Én is nézem, ha tehetem, de konkrétan a szombatin majdnem elaludtam. Se a zenék, se az előadók nem kötöttek le.
    A Voice viszont kellemesen meglepett, nem volt vontatott és jó hangok is vannak benne. Szerintem.
    De nekem is egy olyan tehetségkutató tetszene igazán, amilyenől Altair írt :)

    VálaszTörlés
  9. nézem...közös csajos program a hideg estékre a lányaimmal.... Antal Timi bejön...viszont idén fájdalmasan gyengék is akadnak (hallanád a konzis kritikákat, sose néznéd többet)
    Voice kellemes meglepetés volt, bár nem láttam az egészet.
    Rock-X-Factor vagy valami ilyen nekem is nagyon-nagyon bejönne :-) Altair, pályázhatnál vmi műsortervvel!

    VálaszTörlés
  10. Altair, nem baj az, hogy gőzöd sincs, tökéletesen megfogalmaztad a lényeget. :)
    Azt a rock tehetségkutatót elképzeltem... ki tud jobban hörögni.. :D :D (azt hiszem, azt kihagynám)
    Anikó, a pompa a show része. :) Azért sokakat elindított az úton már egy-egy ilyen tehetségkutató. Ilyennek köszönhetjük Caramelt, és Tóth Gabit, Kocsit Tibit, és Janicsák Vecát... és még sok-sok nevet, akik sosem lettek volna senkik a show nélkül. (vagy legalábbis nem így)
    Gina, majd együtt nézzük érdeklődve akkor. Én most még nem tippeltem kiesőre, az viszont gyanús volt, hogy mikor a visszajátszások kezdődtek, akkor megdöbbentem pont a két párbajózónál, hogy jééé, ők is énekeltek? Semmi nyomot nem hagytak bennem. Ezek szerint másokban sem.
    Popianyu, legyen igazunk. :) Az angolt néha a youtube-on nézem én is.
    Szilvi, a Voice-t is néztem, az sem rossz.
    Ildikó, ezt én tavaly csináltam. De nem volt az igazi, mert mire visszanéztem, már tudtam a végeredményt. :D Inkább végigszenvedem a reklámokat (mondjuk addig mindig elmosogatok, elpakolok még ezt-azt)
    Judit, lobbizzatok össze egy ilyen rockosat. És legalább Stone bejön? Vagy ő már nagyon kiöregedett rocker?
    Eszter, az ki van zárva, hogy a konzis kritikák meghatnának annyira, hogy nem nézném.

    VálaszTörlés
  11. Kérdésedre válaszolva, nem jön be egyáltalán :)
    Szerintem amire mi gondolunk, annak nem lenne elég nézettsége, mert éppen hogy nem populáris műfaj...

    VálaszTörlés
  12. Á! Jól van, akkor nem annyira világtól elrugaszkodott ötlet! :o) És szépen fel lehet fűzni a magyar rocklegendák mellé a maiakat is. Különben ugyanúgy működne, mint a mostani, csak több lenne benne a lánc, a szöges dzseki meg a nagy hajú csávók! :o) És nekem mindegy lenne ki nyerne, csak szépen hörögjenek mindannyian. ;oD

    VálaszTörlés
  13. Altair: kár hogy nem tudok tetszik gombot nyomni :-)))

    VálaszTörlés