2017. jan. 4.

Ez bizony égő

Már pár napja fontolgatom, hogy kérek tanácsot tőletek, de aztán visszakoztam mindig, hogy mégis, milyen égő már bevallani, hogy hát bizony... nem tudok szépen felmosni. Eddig nem volt ezzel gondom, csak mióta itt lakunk a szép, új lakásunkban, azóta vannak ilyen problémák velem. Pedig.. úgy vagyok már, mint Gombóc Artúr a csokival, kipróbáltam én mindent, a mopot, a lapos felmosót, a hagyományos felmosórongyot, mostam fel négykézláb, épp csak még valami törzsi táncot nem lejtettem el felmosás előtt, vagy közben. Vettem laminált padlóhoz való ápolót, laminált padlóhoz való felmosófolyadékot, mostam fel sima általános tisztítószerrel, domestosszal, mosogatószerrel. De bármit csinálok, mindig csíkos lesz a padló. Nem gyengén. Annyira, hogy arra is vetemedtem már, hogy alig megszáradt az egyik felmosás, leváltottam a (lapos)felmosót a felmosórongyra, és felmostam azzal is. Bőszen figyeltem, és nagyon drukkoltam, hogy legyen jó. Már magamban el is képzeltem, hogy ha szép lesz, akkor én bizony megfogom az összes felmosócuccot, és a teraszról fogom beledobni a kukába, és azon melegében elrohanok felmosórongyot venni még vagy ötvenet, és soha többet mással neki sem állok. Na de nem.. megszáradt, és ugyanaz...
Nem értem. Folyton agyalok, mi lehet, amit rosszul csinálok, mert ennyire azért nem lehetek béna...
Valakinek valami ötlete van erre?

8 megjegyzés:

  1. Tanácsot nem tudok adni - de sajnos én is úgyanezzel a problémával küzdök mióta a házba kőltöztünk és nem találom a megoldást! nekem csak az javit a helyzeten, ha száraz pamutronggyal utánatörlöm (négykézláb) az egészet - de ezt csak sátoros ünnepekkor szoktam. Én is használo padlóápolót - azzal jobb a helyzet és olyan vileda feltörlőt amiből maxra kinyomom a vizet.

    VálaszTörlés
  2. Én is a szárazra törlést akartam javasolni, próbáld ki.

    VálaszTörlés
  3. Vileda ultramaxot hasznalok. A lapos felmosot. Egy nyomas domestos es egy kupak ajax felmosofolyadekot. Soha nem csikos. Amugy meg a tisztasag a lenyeg :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Nekem az a gyanúm,hogy a padlóval van a gond.Ha eddig fel tudtál csíkmentesen mosni,akkor most vajon miért nem? Milyen az új padlótok?

    VálaszTörlés
  6. Én is viledát, a laposat. nem csíkos. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is viledám van, ultramax vagy mi a neve. Na mèg próbálkozom azèrt, hátha... Köszönöm az ötleteket.

    VálaszTörlés
  8. Ha nem javul a helyzet, mond azt a családnak: azért csinálod csíkosra, hogy legyen látszatja a munkádnak.

    VálaszTörlés