2016. szept. 25.

Találós kérdés

Időközben felülbíráltam azt az álláspontomat, hogy nem írok listá(ka)t. Írok. Ehhez a régen is használt, aztán jól elfeledett, de azért a telefonomon még megtalálható keep alkalmazást használom. Vannak különböző listák, gyakorlatilag lassan ott tartok, hogy mindenről van lista, és az elintéznivalók, tennivalók sora végtelenné nyúlik. Én magam sem mindig hiszem el, hogy egyszer tényleg úgy lesz, hogy délután hazajövünk a munkából, és nem kell mást elintézni, mint bevásárolni és főzni. Pedig én vagyok az optimistább. :) Mondtam is ma Balázsnak nagy optimistán, hogy én járólapozást kaptam a névnapomra, lehet, hogy ő meg laminált padló lerakást fog kapni a szülinapjára. :) Emlékezetes lesz, ha így lesz.. de nem bánnám, ha hamarabb meglenne. :) (kaphat mást is.. például bútor összeszerelést :D)
Maximalisták vagyunk még mindig, így ma az ajtókeretek harmadszori festése után még Balázs végigsimított rajta, aztán próbaképpen lecsiszolt egy keretet, és negyedszerre is lekente. Sokkal jobb lett, így aztán az összes le lett csiszolva, és kapott egy negyedik réteg lazúrt is. Most aztán már abszolút mosható felülete van. Igaz, miközben festettem, azon tűnődtem, hogy vajon előfordult e már valaha, hogy az ajtókeret tetejét akartam lemosni? De most legalább a lehetőségem meglesz rá. :)
És még a találós kérdés előtt elmesélek egy annyira tipikus Roli-sztorit. Ma délután kettőkor ő elindult, hogy megy a haverjaival a bunkijukba, amit a héten építettek (jajj, csak legyen még sokáig jó idő, hadd örüljenek neki). Megegyeztünk, hogy oké, de négy körül hazamegy, és megírja a leckét, mert amikor hazaérünk, akkor le fogom ellenőrizni. Kérdezte is rögtön a kis rutinos, hogy mikor megyünk? Mondtam, lehet, hogy már ötkor (azért én sem ma jöttem a falvédőről). Ehhez képest csak hét órakor értünk haza. Még szinte be sem léptem az ajtón, már jött is. "Anya, nincs még kész a leckém, mert a tollamból kifogyott a tinta, és hiába kerestem másikat, egyszerűen sehol nem volt." :D :D Jót vigyorogtam, mert tudom én, hogy semmi kedve nem volt leckét írni, de legalább megpróbált valami eredeti sztorit kreálni mellé. :D (aztán kapott egy tollat, hogy meglegyen a lecke is.. nem mellesleg a mi szobánkban volt a toll az asztalon)
És akkor a találós kérdés. Hol van ez?


3 megjegyzés: