2019. nov. 12.

Megint az orvosi kör

Ma megint megjártuk Erikkel ugyanazt az orvosos kört, mint a múlt héten. Az eső is ugyanúgy szakadt, mint akkor, úgyhogy akár akár egy időutazáson is lehettünk volna.
A háziorvos megnézte a régebbi leleteit, 2010-ben még nem volt magasabb a bilirubinja, viszont akkor volt az első érdekes, megmagyarázhatatlan kiütéses betegsége. Aztán pár évig nem volt vérvételen, de 2016-ban már emelkedett volt ez a bilirubin. És azóta minden leleten magasabb. Közben volt ugye többször is ez a kiütéses valami, ami miatt citológia is készült, pozitív eppstein-barr vírus teszttel. Ami jó, hogy a májfunkciója rendben van. Egyelőre nincs teendő, csak majd újabb vérvételre megy januárban.
Addig mondjuk készül majd egy, mert az ortopédián megkaptuk a beutalókat a műtét előtti vizsgálatokra. Végül mégsem helyben lesz a műtét, és egy éjszakát ott is kell töltenie majd. Az időpontról, az altató orvosi időponttal együtt majd péntek délelőtt telefonon egyeztetünk.
Baromi bátornak tűntem még magamnak is, amikor kimondtam, hogy a műtét mellett döntöttünk, pedig be vagyok rezelce nem is kicsit. De igyekszem ezt félretenni, mert Erik ezt szeretné, nagyon bízik benne, hogy megszabadul a fájdalmaktól.
Én meg addig próbálok minél több plusz órát szerezni, hogy ott tudjak lenni vele.

3 megjegyzés:

  1. Bár, a férjemnél nem volt emelkedett bilirubin, viszont titokzatos pöttyök igen. Kiderült, hogy gluténérzékenység. Esetleg ételallergiát is lehet nézni, mert a férjemnél mindenre gondoltak az orvosok csak az ételallergiára nem és így élt le évtizedeket. (Meg nyilván találtak már 10 nem létező betegséget.) Aztán én győztem meg, hogy nézzünk ételallergiát és kiderült a laktóz és a glutén is. Azóta nincsenek pöttyök.

    VálaszTörlés
  2. Néztek már ilyet nála, nem allergiás semmilyen ételre. Nem is pöttyök voltak azok, hanem inkább foltok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm, drukkolok, hogy meglegyen a megoldás hamar, mert tudom milyen rossz, sok évet eltölteni ilyen rejtélyes pöttyökkel.

      Törlés