2019. júl. 28.

Esőnap

Ahogy a tegnap este befejeződött, úgy kezdődött a mai nap is. Igen, esett...meg be is volt borulva, látszott, hogy ebből ma biztos, hogy nem lesz jó idő, strandidő meg végképp nem. Ahhoz nem volt kedvünk, hogy egész nap itthon üljünk, valahova menni akartunk. Vonatozásra esett a választás, már csak az úti cél volt a kérdés. Gondolkodtunk Keszthelyen, de ott már voltunk, Aligán viszont még nem. Utólag lehet, hogy Keszthely jobb választás lett volna, mert Balatonaligán nem tudtunk lejutni a partra. Csak a fizetős strandon keresztül lehetett volna, negyed óra sétára még nem gondoltuk, hogy azt szeretnénk kifizetni. Amit láttunk a városból, az tetszett, nagyon szép, hangulatos hely.
A vonatról megcsodáltam az összes házat, amit csak lehetett. Érdekes, hogy kb Siófok a választóvonal, és ami onnan már nem a déli part "belseje" felé van, az sokkal kevésbé szép, gondozott, mint amiket pl Földváron vagy Szemesen lehet látni.
Az mondjuk továbbra is nagyon nagy vàgyam, hogy legyen itt a déli parton egy házunk. Az sem baj, ha dolgozni kell rajta, hogy szép lesz majd. Meg az sem lenne baj, ha hirtelen felbukkanna valaki, aki egy ilyen házat nekünk akarna adni.

1 megjegyzés:

  1. Szerintem, ha kicsit még nyugatabbra mentek, mondjuk Balatonfenyves-Balatonberény térségébe, ott viszonylag olcsóbban lehet venni ingatlant, nem annyira felkapott hely (én ott nőttem fel :D ). Bár Fenyvesen pár éve létesült egy jacht kikötő, ezért elképzelhető, hogy a nívósabb ingatlanok megdrágulnak, de ott van rengeteg falusi ház is, vagyis a 60-as,70-es években épült családi ház, meg nyaraló, biztosan elég sok eladó belőlük. Igaz, hogy az infrastruktúra is falusias, de kocsival elég közel van MArcali és Keszthely a nagyobb bevásárlásokra.

    VálaszTörlés