2016. dec. 12.

Ötlet kéne

Adva van egy tizenhét éves kamasz fiú, aki akkora mázlista, hogy már csak a héten van neki iskola, és kezdődik is a téli szünet.
Ugyanez a tizenhét éves kamasz fiú a karácsonyi ajándékozós húzáson az osztályfőnökét húzta. Akit egyáltalán nem kedvel, így aztán nem is túl nagy kedvvel készül erre a dologra. Ötlete sem nagyon van, hogy mégis mit szeretne adni neki. Nekem meg még kevesebb. Erre kéne az egyik ötlet tőletek. Az osztályfőnök férfi, negyvenöt év körüli, jó mackós ember, és magyart tanít.
Aztán ugyanez a tizenhét éves kénytelen lesz elbúcsúzni pénteken az angol tanárától is. Januártól máshol fog dolgozni. A döntését több dolog is befolyásolta, elsősorban a saját gyerekeire tekintettel kényszerül váltani. Megértem őt, bár roppant fájdalmasan érint engem is, a tizenhét évest is, hogy pont őt fogja elveszíteni. Nem annyira az angol tanítás miatt (nyilván azért is), hanem mert annyira EMBER, és annyira támogató, elfogadó, és úgy szereti az én fiamat. Nos, neki is szeretnénk valami búcsúajándékot. Ami nem túlzó, nem nyálas, (mégis egy tizenhét éves kamasz fiú adja majd át), de mégis eléggé kifejező.
Bárkinek bármi eszébe jut, ne tartsa magában légyszi.

9 megjegyzés:

  1. szia, Bendegúz talán két éve húzta az ofőjét, ilyen készült neki (hatalmas siker volt):https://www.ajandekkatalogus.hu/blog_images/ajandek-otletek-765f8f7db7f8bfad7deabfa15e14d927.jpg (annyi változatással, hogy alul csokipor, középen pillecukor, tetején használati utasítás, ikeás fűszertartóból és a képnél picit egyszerűbben kivitelezve.

    VálaszTörlés
  2. Magyar tanárnak: kávé, desszert, könyvutalvány, határidőnapló, toll
    Angol tanárnő: elegáns határidőnapló, angolul beleírva néhány kedves sor, esetleg egy szép vers kinyomtatva keretbe foglalva.

    VálaszTörlés
  3. árban van vmi irányár? mennyit tudtok/akartok/lehet költeni? vagy vmi kézműves dologra gondoltál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ofőnek 1500-2000 Ft. A tanárnőnek nem tudom.

      Törlés
  4. Esetleg innen valami?
    http://jatekanno.hu/magyar-nosztalgia

    VálaszTörlés
  5. Én ezt tervezem majd Milán osztálytársának, de szerintem egy tanárnak is megfelelhet.
    https://hu.pinterest.com/pin/AfqAZCkhXwqTzq0nyoArewyKlEVmuLB9yxZKfAFuwHwZBLqoQ4-1Ado/
    Vagy még ez is olyan egyszerűbbnek néz ki:
    https://hu.pinterest.com/pin/318840848604174447/

    VálaszTörlés
  6. Vagy... ez most jutott eszemben, hogy a szeretett angoltanárnak lehetne egy egyszerű karácsonyfagömbre üvegfestékkel ráírni a híres Harry Potteres idézetet: After all this time? Always.

    VálaszTörlés