2016. jan. 26.

Csapongós

Vannak azért még (néha) tök jó gondolataim is. Amiről akkor azt gondolom, hogy na, majd ma este erről fogok írni. Aztán eszembe jut más, és akkor meg azt gondolom, hogy arról fogok írni. Aztán telik a nap, minden megy a maga megszokott medrében, és végül, mire ideér az este, addigra már nincsenek tök jó gondolataim. Ilyenkor jönne a nyavalygás, hogy hol fáj, meg mennyire vagyok fáradt, meg micsoda irtózatos köd volt ma nálunk, de nem lesz nyavalygás. Más se nagyon, mert tényleg elfáradtam.. és hol van még a hét vége. :) Arra készülök, hogy egy napot lecsíphetek belőle, legalábbis tegnap még erről volt szó. Bele nem élem magam, mert ha mégis másik lapjárás lesz csütörtökig, akkor nagyon rosszul fog esni. Jó lenne, az biztos.
Ma voltam szülői értekezleten Eriknél. Rajtam kívül még két másik szülő gondolta úgy, hogy kíváncsi arra, mit szeretne velünk megosztani az osztályfőnök, így igazán családias volt a hangulat. Ott jártak a helyi gimnázium tanárai is, afféle "iskolaeladáson". Szimpatikusak voltak, és most először gondolkodtam el azon, hogy lehet, hogy mégis meg kéne Eriknek próbálni majd ezt az iskolát. Talán sikerülne benne feloldani azokat a gátakat, amik kialakultak az elmúlt hét évben, és egészen más irányt vennének a gondolatai a tanulásról is. Sok idő van még addig (szerencsére),meglátjuk. Az biztos, hogy a bejárást az ő esetében sem tartom jó ötletnek,meg úgy egyáltalán senki esetében sem. Felesleges azért napi három órát utazgatni, hogy leérettségizzen valahol. Legyen ideje élni közben, az a fontos. De -mint mondtam az előbb is- ez még messze van. :)
Holnap lesz egy ügyintézős körünk munka után.. úgyhogy a tök jó gondolatok lehet, hogy ki is szállnak majd a fejemből.. :D

2 megjegyzés:

  1. Tényleg csak hárman voltatok a szülői értekezleten? Jó, hogy már "nagyok", de akkor is! Nem tudom elképzelni, hogy eljöjjön az idő, amikor kihagyok ilyet. Persze, lehet, hogy valami halaszthatatlan közbejön, de ilyen sok embernek? Vagy túl korai volt az időpont és a munka miatt nem tudtak ott lenni?
    Egyetértek: napi három óra utazgatás nagyon sok még nekik is (felnőttnek is).

    VálaszTörlés
  2. Ismerem ezt az érzést, hogy elszáll a jó ötlet. Ha androidos telefonod van, van a google-nek a Keep alkalmazása, abban hangjegyzetet is lehet készíteni, és ha rámondod a kulcsszót, az elég, hogy eszedbe juthasson az egész később. Meg több jegyzetet is tárolhatsz benne, nekem van egy állandó ajándékötletes is, mert azokat is mindig elfelejtem, mire megvehetném.

    VálaszTörlés