2012. szept. 22.

Iskolában voltunk

De ma ám. Mert abban nincs semmi kunszt, ha hétközben járunk, de abban, ha szombaton, azért már valami akad. Elmúlt már az az idő, amikor szombaton is járni kellett (hála az égnek). De ma egy pár óra erejéig visszaidéztük ezt. Na nem vettük véresen komolyan az iskolás létet, sőt.... egy egészen vidám kis csapaterősítés jött ki a dologból. De azt hiszem, éppen ez is volt a cél.
Szóval, ma családi nap volt Roli osztályában. A családot Ő és én képviseltük kettesben. Balázs dolgozott, Patrik nem akart jönni, Eriket meg lebeszéltem, mondván jobb az nekem, ha nem pörgeti még annál is jobban fel az öccsét, mint ahogy már amúgy is volt.
Kilencre mentünk, ami már eleve egy jó pont volt, mert ha nyolckor kezdődött volna, biztosan nem értünk volna oda, én alig bírtam reggel előmászni az ágyamból.
Az osztályban kisorsolták a csapatokat, négy csapat volt. A gyerekek nevét húzták ki, mi, szülők pedig csatlakoztunk a gyerekeinkhez. Visszaidéztük a réges- régi úttörőségünk emlékeit is (igen, voltam), mert kellett készíteni menetlevelet, csapatnevet választani, lerajzolni, versikét írni. Mi voltunk az "Aranyérem" nevű csapat, ahogy azt egy kisfiú kitalálta. Az első nagy feladat egy csomó kérdés volt, amire válaszolni kellett. Ilyenek, hogy hányan járnak az osztályba, mikor van környezet órájuk, hány darab piros pontot kaptak eddig összesen a gyerekek, ilyenek. Aztán volt pár állomás az iskola épületében, ahol feladatokat kellett végrehajtani. Leírni az ebédlő ajtajáról a heti étlapot, megtippelni, hány darab könyv van a könyvtárban, kosárlabdával kétszer betalálni a kosárba, csúszdán csúszni, mászófalon mászni. És még az interaktív táblát is használnunk kellett. :) Tök jó volt. Megtudtam magamról, hogy be tudok találni a kosárlabdával a gyűrűbe, háromból háromszor. Meglepett rendesen, mert amúgy én tök béna vagyok az ilyenekhez. Jókat röhögtünk közben egymáson, ahogy haladtunk sorban a feladatokkal, de mindenki becsületesen csúszott is a csúszdán.
A végén még le kellett rajzolni az iskolát, ezt szerencsére bevállalták a gyerekek. :)
A nyeremény mindenkinek az élmény volt. Biztos, hogy a gyerekek hétfőn a suliban erről fognak beszélni egyfolytában. :)

2 megjegyzés: